ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Republika Srpska / Zabrana referenduma – podrška Dodiku

Zabrana referenduma – podrška Dodiku

Besmislene su tenzije koje se dižu oko referenduma u Republici Srpskoj i mislim da ne bi pametno preduzimati bilo kakve mjere, istakao je danas Mladen Ivanić, član Predsedništva BiH iz Republike Srpske.

“Zabrana ili pokušaj osporavanja referenduma od strane međunarodnih institucija pod pritiskom bošnjačkih partija bila bi samo podrška Miloradu Dodiku, koji će od toga napraviti političku priču, a ništa se neće dobiti takvom zabranom”, istakao je Ivanić.

Srpski član predsedništva BiH je rekao da je jedini razlog što je Bakir Izetbegović pokrenuo celu priču svojom apelacijom je taj da pokaže da je moćan i da on može odlučivati o Srpskoj, a to nema veze sa 9. januarom.

“Odgovori će biti žestoki. 9. januar će ostati ključni praznik Republike Srpske i džaba Izetbegoviću pokušaji, bilo bi pametnije da se time ne bavi”, naveo je Ivanić.

On je istakao da se sa referendumom ne sme igrati, ako je jednom zakazan mora se održati, jer bi otkazivanje bilo ismijavanje odluke Narodne skupštine Republike Srpske.

Izvor: BN

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *