utorak , 30 maja 2023
Home / Region / Referendum u rukama građana Srpske!

Referendum u rukama građana Srpske!

Referendum u Republici Srpskoj je u rukama Republike Srpske i njenih građana i Srbija se u to neće mešati, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali je poručio Srpskoj da treba da vodi računa i o “širem kontekstu”.

Nikolić je u izjavi novinarima istakao da RS sama vodi svoju politiku, da na to ima pravo, ali da treba da uzme u obzir širi kontekst, odnosno raspoloženje država koje odlučuju o našoj sudbini, u meri u kojoj neće izgubiti svoju samostalnost.

“Sve je u rukama Republike Srpske. Uvek treba da vode računa o tome šta misle oni koji su moćni, ali nikad ne treba izgubiti samostalnost”, rekao je Nikolić i dodao da bi bilo kakvo mešanje “predstavljalo kršenje suvereniteta i integriteta Republike Srpske”.

On je poručio da će Srbija poštovati svaku odluku koju donesu građani neposrednim izjašnjavanjem i da će se uvek truditi da za tu odluku dobije široku međunarodnu podršku.

Komentarišući najavljeni referendum, Nikolić je rekao da je referendum demokratsko pravo svakog naroda.

“Rezultati referenduma nekad ne budu po volji široj zajednici, a nekada ispadne da oni koji su ga organizovali nisu bili u pravu. Ima referenduma koji su doneli dobro građanima, dok smatram da referendum u Velikoj Britaniji nije doneo dobro ni Britaniji ni Evropi”, rekao je Nikolić.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *