sreda , 21 februar 2024
Home / Rusija / Ruski helikopter „Super lovac“ biće imun na neprijateljsku vatru

Ruski helikopter „Super lovac“ biće imun na neprijateljsku vatru

Najnovija modernizovana verzija ruskog helikoptera Mi-28H „Noćni lovac“ biće bukvalno imun na neprijateljsku vatru, javila je „Zvezda TV“.

Iako veoma podseća na svog prethodnika, Mi-28NM, „Super lovac“ poseduje najnovije i najinovativnije dostupne materijale i opremljen je najnaprednijim aktivnim odbrambenim sistemom, navodi portal.

„Super lovac“ je, takođe, opremljen radarom sa kružnim opsegom koji se ranije nalazio samo na izvoznim modelima. Međutim, konstruktori „Super lovca“ smatraju da radar NO25E pruža značajan napredak čak i u odnosu na izvozno orijentisane modele.

Druga stvar koja poboljšani Mi-28NM čini posebnim jeste njegov jedinstveni laserski sistem napravljen da skrene sve postojeće krstareće rakete.

U trenutku kada sistem „uoči“ da je helikopter otkriven od strane neprijateljskog radara, on stvara nevidljiv „vatreni oblak“ u blizini helikoptera, koji skreće nadolazeće rakete, koje se, pošto nisu uspele da pogode svoju zamišljenu metu, samouništavaju.

Unapređene lopatice motora omogućiće da maksimalna brzina helikoptera od 340 kilometara bude povećana za 10 odsto.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

(VIDEO, FOTO) „Mislili smo da bacaju novac, a zapravo je sve dio lukavog plana“ Rat u Ukrajini transformisao rusku industriju, Evropa u šoku zbog „KALAŠNJIKOV EKONOMIJE“

Dok je Ukrajina pokušavala da nabavi municiju, oružje i opremu za svoju odbranu, Rusija je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *