petak , 23 februar 2024
Home / Region / Vježba policija Srbije i Republike Srpske

Vježba policija Srbije i Republike Srpske

Na graničnom prelazu kod Loznice, svečanim postrojavanjem, završena je taktička združena vježba policija Republike Srpske i Srbije „Drina 2016“. Vježbi su prisustvovali predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić, kao i premijer Srpske Željka Cvijanović.

Vježba je bila podijeljena u tri dijela – eliminisanje terorista na graničnom prelazu praćeno vazdušnom podrškom, vježba na vodi na Drini i skakanje padobranima.

Vježbi je prisustvovalo oko 200 policajaca Republike Srpske i Srbije, pet letjelica i određen broj oklopnih vozila.

Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić čestitali su pripadnicima policija uspješnu obavljenu vježbu, koja je pokazala zajedništvo.

„Vježba je pokazala da ne može da bude granica, jer ni terorizam nema granica“, naglasio je Dodik.

1234

Vježbi su prisustvovali i premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, ministar za rad Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić, Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i ostali gosti.

4321

Vježba je bila podijeljena u tri dijela – eliminisanje terorista na graničnom prelazu praćeno vazdušnom podrškom, vježba na vodi na Drini i skakanje padobranima.

Izvor: BN

Pročitajte

Osumnjičeni za šverc na saslušanju kod sudije za istragu (FOTO+VIDEO)

U Višem sudu u Podgorici u toku su saslušanja osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije, na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *