sreda , 21 februar 2024
Home / Region / Vučić s ambasadorima: Oćutao sam najteže uvrede
Beograd, 29. avgusta 2016 - Premijer Srbije Aleksandar Vucic na konferenciji za novinare. Nasa politika ce i u buducnsoti biti politika maksimalne uzdrzanosti, neodgovaranja, neogovaranja i politika cutanja, uprkos kontinuiranoj politici u nekim zemljama regiona protiv Srbije, porucio je danas premijer Srbije Aleksandar Vucic nakon susreta sa ambasadorima akreditovanim u Beogradu povodom zaostrene situacije u regionu. FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb

Vučić s ambasadorima: Oćutao sam najteže uvrede

Morao sam da oćutim najteže uvrede na račun Srbije. Naša politika biće politika uzdržavanja do maksimuma, neodgovaranja, neogovaranja, politika ćutanja jer se ne plašimo svoje budućnosti, ali se brinem ukoliko se budemo bavili drugim stvarima a da to niu rad i ekonomski napredak, poručio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Premijer Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović razgovarali su sa predstavnicima diplomatskog kora u Srbiji, kako bi im ukazali na poziciju Srbije.

„Teško mi je kao premijeru da otrpim udarce, spreman sam da uđem u politički obračun sa svima koji su protiv naše vlade igrađana. Prećutao sam najteže uvrede, nisam odgovorio da je srpski narod šaka jada, prećutaću i danas, ne zato što se lično plašim ili ću da izgubim poene, ja neću da uvredim bilo koga, ni Hrvatsku, ni hrvatski narod, ni one koje su ubeđivali da su moje naočare napale njihovo kamenje, ni one koji kažu da sam sam sebe napao. Naš je posao da sačuvamo mir“, poručio je Vučić.

On je istakao da će reakcija Srbije biti mir, uzdržanost i trpeljivost. Poručio je „onima koji bi ga kritikovali zbog neodgovaranja“ da to ne čini zato što smo slabi, već zato što gledamo u budućnost.

„Zato ću da prećutkujem na sve napade iz regiona, danas sam rekao da je laž da se to radi zbog izbora. Reč je o kontinuiranoj antisrpskoj politici, možete da vidite u poslednjih nekoliko godina. Ako neko kaže da je to zbog izbora, ja pitam je l ste sigurni da baš to hoćete da kažete. Gore je ako neko dobija glasove na mržnji prema Srbima. Toga kod nas nema, u predizbornoj kampanji tema nije bila ni Hrvatska ni BiH. Neću reći ništa ružno ni o Milanoviću ni o Plenkoviću“, kaže on.

„Hoćemo da popločamo bolji put u našim odnosima, pozvaću vas krajem septembra da vidite šta smo napravili za pripadnike hrvatske manjine. Imao sam dvostruki poziv da odem u Dubrovnik, onda mi je na pristojan način rečeno da ne idem, i ne bih se osramotio u Dubrovniku, kao što se nisam osramotio u Srebrenici“.

vucic_dacic_joksimovic

Vučić je rekao da je zahvalan svim ambasadorima koji su saslušali i kako je rekao, poštuju poziciju i ponašanje Srbije .

„Pred Srbijom je mnogo važnih poseta, nadam se da ću imati vremena da se posvetim ekonomiji i ceni rada, imaćemo posete od mađarskog premijera do evropskih zvaničnika, britanskog ministra spoljnih poslova, ako usaglasimo datume, ruski predsednik vlade dolazi u oktobru, sve u svemu veoma težak, naporan, ali kalendar koji govori da je Srbija uvažena zemlja“, kaže Vučić.

Vučić je naveo da je predstavnicima stranih zemalja izneo strahove zbog situacije u regionu. Rekao je da su ciljevi Srbije stabilnost i mir, koji su suština ekonomskog i svakog drugog napora u budućnosti.

Povodom incidenta na utakmici fudbalskih klubova Crvena zvezda i Novi Pazar u nedelju u Novom Pazaru, Vučić je rekao da u Srbiji svi treba da žive mirno i da neće dozvoliti da Bošnjaci, Srbi ili bilo ko drugi bude napadan.

„Najtiše su vikali Vučiću pederu, mnogo glasnije pesme o Naseru Oriću, ubij, zakolji, da Srbin ne postoji, to mora da se zaustavi. Srbija je otadžbina svih građana, svi moraju da žive mirno, dok sam predsednik vlade neću dozvoliti da Bošnjaci ili Srbi budu napadnuti“.

Izvor: N1

Pročitajte

Aleksa Ukropina pao na doping testu, ništa od Olimpijskih igara

Ljevoruki igrač testiran 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *