ponedeljak , 2 oktobra 2023
Home / Bosna i Hercegovina / Dačić: Sastanak u četvrtak sa srpskim predstavnicima u BiH

Dačić: Sastanak u četvrtak sa srpskim predstavnicima u BiH

U četvrtak će biti organizovan sastanak premijera Vučića i predsednika Nikolića sa srpskim predstavnicima u BiH, rekao je Dačić posle sastanka državnog vrha Srbije zbog referenduma u RS.

“Na sastanku je veoma detaljno analizirana situacija koja se tiče bezbednosti i regionalne stabilnosti. Dogovaraju se i preduzete su mere na zaštiti naših nacionalnih interesa. Ničim neće biti ugrožena stabilnost u našoj zemlji, a nadam se i u regionu”, rekao je Dačić.

Premijer Vučić se nije obratio novinarima.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je na hitne konsultacije predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, povodom odluke Saveta za sprovođenje mira u Bosni i Hercegovini (PIK) da pozovu vlasti u Banjaluci da ne održe referendum u Republici Srpskoj.

Sastanku su se, nešto kasnije, pridružili ministri pravde, spoljnih i unutrašnjih poslova Nela Kuburović, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović.

Sastanak je počeo u 20.30 u Predsedništvu Srbije i trajao je gotovo dva sata.

Podsetimo, PIK je, ranije danas, pozvao vlasti RS da ne održe referendum o Danu Republike Srpske i poručio da neće tolerisati bilo kakvo kršenje Dejtonskog sporazuma, uključujući i pokušaje otcepljenja.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović pozvao je ranije večeras predsednika i premijera Srbije da se založe da se najavljeni referedum odloži, jer se njegovim organizovanjem krši poredak Bosne i Herceovine i dovodi u pitanje mir između Bošnjaka i Srba.

Izvor: N1

Pročitajte

Ponovo Srbin na američkoj listi!

„Ja, Donald Tramp, naređujem da se osobama s liste sva njihova imovina i svi njihovi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *