ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Republika Srpska / Dodik: PIK teroriše srpski narod

Dodik: PIK teroriše srpski narod

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će na sutrašnjem sastanku sa predsednikom i premijerom Srbije biti reči i o primeni Dejtonskog sporazuma, odnosno ponašanju i radu visokog predstavnika za BiH.

On je u izjavi za Radio RS ocenio da je Savet za implementaciju mira u BiH neformalno telo koje služi za teror nad srpskim narodom i institucijama Republike Srpske, pa je i jučerašnji stav povodom referenduma po njegovom mišljenju u skladu sa takvim ponašanjem i nema značaja.

Povodom sutrašnjeg sastanka predstavnika RS sa predsednikom i premijerom Srbije u Beogradu, Dodik je za Radio RS rekao da će se na sastanku razgovarati i o Aneksu 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je predviđeno uvođenje visokog predstavnika i njegovoj obavezi da i Srbiji kao zemlji-potpisnici dostavlja izveštaj o radu, što se, kako je ukazao, dosad nikada nije desilo.

On je istakao da je i to vid kršenja akta kojim je osnovana Kancelarija visokog predstavnika i očekuje i detaljniju analizu rada i ponašanja visokog predstavnika.

„Sutra ćemo na odgovoran način oceniti celokupnu situaciju u vezi sa primenom Dejtonskog sporazuma s aspekta i RS i Srbije“, zaključio je Dodik u izjavi za Radio RS.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

PRVA ŽRTVA ZAKONA O KLEVETI: Istraživačka novinarka iz Bijeljine PRVA U SRPSKOJ osumnjičena za KLEVETU

Istraživačka novinarka iz Bijeljine Zorica Kusmuk prva je u Republici Srpskoj zvanično osumnjičena za krivično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *