četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Region / ZAKLJUČAK HITNOG SASTANKA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Građani da budu spokojni, bezbednost u zemlji NEĆE BITI UGROŽENA!

ZAKLJUČAK HITNOG SASTANKA NA ANDRIĆEVOM VENCU: Građani da budu spokojni, bezbednost u zemlji NEĆE BITI UGROŽENA!

Hitan sastanak državnog vrha Srbije povodom referenduma u Republici Srpskoj održan je u Predsedništvu na Andrićevom vencu! Dogovoreno je da se sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz Bosne i Hercegovine održi u četvrtak

To je nakon sastanka rekao šef diplomatije Ivica Dačić, koji je učestvovao u razgovorima.
– Dogovorene su i preduzeće se, i već se preduzimaju mere na zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, tako da građani mogu da budu spokojni… Bezbednost u zemlji neće biti ugrožena, nadamo se, u regionu – rekao je Dačić.

Pored Dačića na vanrednim konsultacijama učestvovali su i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Kuburović.

Državni vrh na poziv predsednika Nikolića zasedao je nakon odluke Saveta za sprovođenje mira u BiH kojom se se vlast u Banjaluci poziva da odustane od referenduma o Danu Republike zakazanom za 25. septembar…

Uoči sastanka, nije nije bilo uobičajenog snimanja početka sastanka.

Podsetimo, premijer Vučić poručio je juče da će vlast u Beogradu reagovati odgovorno i ozbiljno u slučaju da visoki predstavnik u BiH zatraži zabranu referenduma u Republici Srpskoj.

– Nema sumnje da ćemo želeti da čujemo stav svih srpskih predstavnika i da ću ih odmah pozvati u Beograd i zamoliti da se i s nama konsultuju ukoliko do takve odluke dođe – rekao je Vučić juče na konferenciji za novinare posle sastanka sa ambasadorima stranih zemalja u Srbiji.

Izvor: Informer

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *