utorak , 30 maja 2023
Home / Region / Vučić neće danas na sastanak kod Nikolića jer je Dodik prekršio dogovor

Vučić neće danas na sastanak kod Nikolića jer je Dodik prekršio dogovor

Vrlo je moguće da premijer Aleksandar Vučić danas ne dođe na sastanak kod predsednika Tomislava Nikolića, saznaje “Blic” u vrhu vlasti.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, Vučić je danas svojim saradnicima rekao da ne vidi nikakav smisao sastanka koji su on i Nikolić dogovorili i zakazali sa liderima Republike Srpske.

To je trebalo da bude sastanak na kome bi se razgovaralo o važnim stvarima, između ostalog i o referendumu u Republici Srpskoj.

Vučić je saradnicima kazao da je imao dogovor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem da ne izlaze u javnost sa svojim stavovima pre nego što svi zajedno sednu i razgovaraju.

Ali, posle intervjua koji je Dodik sinoć dao televiziji N1, Vučić ne vidi smisao održavanja današnjeg sastanka i smatra dogovor prekršenim.

Vučićev stav je, prenosi izvor “Blica”, da Srbija ne treba da podilazi međunarodnoj zajednici i da je smatra delimično odgovornom za sve što se u regionu dešava, te da neće vrsiti pritiske na Republiku Srpsku.

Izvor: Blic

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *