sreda , 21 februar 2024
Home / Region / Dačić: Mudra odluka Vučića i Nikolića o referendumu u RS

Dačić: Mudra odluka Vučića i Nikolića o referendumu u RS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je odluka premijera Aleksandra Vučića i predsednika Republike Tomislava Nikolića da ne podrže, ali ni da ne ospore referendum u RS, pokazatelj mudre državničke politike koju vodi Srbija.

“Ovom odlukom štite se nacionalni i državni interesi Srbije, ali i interesi srpskog naroda u Republici Srpskoj. Srbija je još jednom pokazala da je čvrsto opredeljena za mir i regionalnu stabilnost, nasuprot antisrpskoj i ratnohuškačkoj politici u nekim zemljama regiona, koja za krajnji cilj ima provociranje Srbije, zaustavljanje njenog napretka i ukidanje Republike Srpske”, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

Šef diplomatije Srbije poručuje da se ništa od toga neće ostvariti, jer Srbija, kako kaže, pametno štiti svoje interese, srpski narod u celini i sve svoje građane.

“Iako je rat na prostoru bivše SFRJ odavno završen, na žalost, istinski mir još nije započet. Srbija je dala primer kako se ponaša jedna zemlja koja iskreno želi mir i stabilnost. Očekujemo da se i drugi tako ponašaju, u interesu budućnosti celog regiona”, naveo je Dačić.

Izvor: N1

Pročitajte

Stojanović opleo po direktoru RiTE Ugljevik: Nepotreban tender od skoro milion KM?

Čedomir Stojanović, prethodni direktor RiTE Ugljevik, oštro je iskritikovao rad sadašnjeg direktora Dike Cvjetinovića. Kritiku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *