utorak , 5 decembra 2023
Home / Republika Srpska / Odluka o održavanju referenduma o Danu Republike Srpske se mora poštovati

Odluka o održavanju referenduma o Danu Republike Srpske se mora poštovati

Dragan Čavić, predsednik NDP, istakao je da odluka Narodne skuštine Republike Srpske o održavanju referenduma o Danu Republike Srpske postoji i ona mora da se poštuje.

Čavić je, zajedno sa Borislavom Borenovićem, liderom PDP, ispred Saveza za promene istakao da je veliki zadatak pred vlašću u Republike Srpske, te da poštuju odluku Srbije da ne podrži referendum o Danu Republike Srpske.

“Dugo se nije čula ovakva odluka iz Srbije kada je Republika Srpska u pitanju. Ja je nisam čuo, ako se ne varam, još od devedesetih i Vens-Ovenovog plana. Međutim, Odluka o održavanju referenduma postoji i mi je moramo poštovati”, rekao je Čavić.

Borenović je istakao da opozicija u Republici Srpskoj poštuje stavove svih strana, a posebno stavove Srbije.

On je istakao da opozicija želi da čuje sva mišljenja kada su u pitanju budućnost Republike Srpske i BIH, posebno kada je u pitanju Dan Republike Srpske.

“Spremni smo da nakon referenduma mirno dođemo do rešenja kojim nećemo ići na štetu nijednoj ustanovi Republike Srpske i BiH. Bespotrebno su se digle tenzije i to od onih ljudi koji su nas i doveli do takve vrste rasprave. Narod ne treba da se boji i ne treba govoriti o nekoj vrsti novih sukoba. To su davno prošla vremena”, kategoričan je Borenović.

Izvor: Blic

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *