četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Bosna i Hercegovina / UO UIO BiH: Podržano povećanje akciza

UO UIO BiH: Podržano povećanje akciza

Upravni odbor UIO BiH podržao je danas povećanje akciza na naftu, naftne derivate, te na alkohol i bezalkoholna pića, što je utvrdio i pre dva meseca, saopštio je predsedavajući UO Vjekoslav Bevanda.

Članovi UO su tako ostali pri ranijem stavu o ovom pitanju, o čemu će obavestiti i članove Komisije za budžet i finansije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja je od njih tražila mišljenje o predloženim izmenama i dopunama Zakona o akcizama.

Predloženi zakon, koji je utvrdio Savet ministara BiH, predviđa samo akcize na naftu i naftne derivate.

“To sve je sadržano u Reformskoj agendi i Pismu namere MMF-u, a čitav aranžman je predviđen na sporazumu koji su dva entitetska premijera dosta davno potpisali. To će sada ići na Komisiju, jer je ona zaustavila donošenje zakona koji je utvrdio Savet ministara, a koji se razlikuje od zakona koji je UO ranije podržao, a sada je na parlamentarcima da to razmotre. Oni su ti koji odlučuju šta i kako će se usvojiti”, rekao je Bevanda nakon sednice koju je UO održao danas u Banjaluci.

Pre nekoliko dana Komisija za finansije i budžet je odlučila da se ne izjasni o setu zakonskih predloga kojima je predviđeno povećanje akciza za naftu i naftne derivate, te je zatražilo mišljenje Upravnog odbora UIO o tim zakonima.

Izvor: Blic

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *