ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Republika Srpska / Dodik, nakon izbora, mijenja vrh piramide?!

Dodik, nakon izbora, mijenja vrh piramide?!

Milorad Dodik će nakon oktobarskih izbora smijeniti Željku Cvijanović sa premijerske pozicije.

“Dodik je nezadovoljan njenim radom, a i Cvijanovićeva jedva čeka da ode sa mjesta predsjednice Vlade Republike Srpske, jer joj je dosta svega”, tvrde izvori iz vrha SNSD-a.

Sigurno odlazi i Zoran Tegeltija, ministar finansija, kojeg Dodik poodavno želi da ukloni.

“Tegeltija je ranije imao ambiciju da postane premijer, ali je sada bez te ambicije i, kao i Cvijanovićeva, takođe, želi da ode, jer je i njemu dosta svega”, kažu sagovornici novinara Slobodana Vaskovića.

Dodik je mjesecima u vrlo lošim odnosima sa Tegeltijom. Uočljivo je i ponovno snažno približavanje Dodika i Igora Radojičića, što, takođe, ukazuje na siguran odlazak Cvijanovićeve i Tegeltije.

Tokom sukoba sa Dodikom, Radojičić je insistirao na smjeni Cvijanovićeve i Tegeltije.

U novoj Vladi Republike Srpske neće biti mjesta ni za Dragana Bogdanića, aktuelnog ministra zdravlja.

Bogdanića želi da se riješi “SNSD-ovog doktorskog lobija, sa kojim je u sukobu već godinu dana”. Bogdanić je ucjenama, pritiscima i uskraćivanjem novca određenim zdravstvenim ustanovama, pokušao da se obračuna sa ovim lobijem, ali će se, odmah nakon izbora, oni obračunati sa njim.

“Bogdanića svi žele da se riješe. I Dodik i njegovi glavni igrači u zdravstvu, jer je Bogdanić veoma prljav igrač, kakav se rijetko sreće”, tvrde sagovornici, piše Vasković.

Prema njihovim riječima, Bogdanić je glavni osumnjičeni u nekoliko velikih istraga koje vode i MUP Srpske i Sipa, pa je i to jedan od razloga zbog kojih Dodik želi da ga se što prije riješi.

098dbfff57840523088b351df27a0b69

Izvori preciziraju da će Dodik učiniti sve da DNS Marka Pavića u novoj Vladi Republike Srpske ne bude uopšte zastupljen ili da, u najgorem po njega, ima što manji značaj, piše Vasković.

“Dodik će pokušati sakupiti većinu za novu vladu bez DNS-a, jer je veoma podozriv prema njihovim brojnim potezima, ali i zbog toga što mu otimaju biračko tijelo, posebno u Krajini”, tvrde oni.

Prema njihovim riječima, Dodik još uvijek nije odabrao novog premijera, a jedini koji zasad figurira kao kandidat je Nikola Špirić.

“Špirić se sam nudi za tu poziciju svaki put kada počnu razgovori o formiranju nove Vlade Srpske, tako da je i ovaj put on sam sebe kandidovao”, rekli su sagovornici.

Oni dodaju da je nova Vlada Republike Srpske neophodna Dodiku, jer postojeća ne može da riješi ništa i slika o njoj, u javnosti, je potpuno sumorna.

Na pitanje da li će Dragan Lukač postati novi premijer, jer mu je to Dodik obećao još krajem prošle godine, izvori iz vrha SNSD-a su rekli da će za Lukača „biti dobo ako ostane i ministar, jer je Dodikovo povjerenje u njega poljuljano”!

Izvor: N1

Pročitajte

PRVA ŽRTVA ZAKONA O KLEVETI: Istraživačka novinarka iz Bijeljine PRVA U SRPSKOJ osumnjičena za KLEVETU

Istraživačka novinarka iz Bijeljine Zorica Kusmuk prva je u Republici Srpskoj zvanično osumnjičena za krivično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *