utorak , 27 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Funkcioneri SNSD-a „saučesnici“ u organizovanju referenduma

Funkcioneri SNSD-a „saučesnici“ u organizovanju referenduma

U Banjaluci je danas održana sjednica Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Kako su istakli, odlučni su da se Dan Republike Srpske i dalje obilježava 9. januara uprkos odluci Ustavnog suda BiH koji je obilježavanje ovog dana proglasio neustavnim.

Dodik je kazao da će u narednom periodu SNSD podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti 1. marta kao Dana nezavisnosti BiH.

„Vjerujem da će biti ukinut 1. mart“, istakao je Dodik.

On je ponovio da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH za saslušanje zbog održavanja referenduma o Danu RS, ali samo u pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj ili posredstvom video linka.

„Spreman sam da odem u Istočno Sarajevo u Tužilaštvo Republike Srpske. Neka dođe tužilac Tužilaštva BiH i dat ću mu izjavu. Smatram da Sud i Tužilaštvo BiH nisu ustavni i legitimni i jednog dana će biti srušeni, ali kao predsjednik Republike neću da dovodim Republiku Srpsku u pitanje i da se pravi haranga o tome“, istakao je Dodik.

Dodik je novinarima pokazao prijavu koju su članovi rukovodstva ove stranke trebali da potpišu i pošalju Tužilaštvu BiH.

U njoj se navodi da su „kao saučesnici i saradnici Milorada Dodika učestvovali u organizaciji provođenju referenduma o Danu Republike Srpske“.

Izvor: N1

Pročitajte

Znate li koja su pravila za prenos lijekova preko granice, šta smijete nositi i uz koje uslove?

Unošenje gotovih lijekova za osobne potrebe putnika moguće je u količinama potrebnim najviše za liječenje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *