sreda , 21 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Uprkos zabrani: Iz RS najavili dolazak ispred Tužilaštva BiH

Uprkos zabrani: Iz RS najavili dolazak ispred Tužilaštva BiH

Uprkos tome što je MUP Kantona Sarajevo odbio zahtjev Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, iz ove najavljuju dolazak ispred Tužilaštva BiH i održavanje skupa na kojem će izraziti nezadovoljstvo zbog mogućeg saslušanja predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović rekao je Srni da će doći ispred zgrade Tužilaštva BiH u Sarajevo u ponedjeljak, 3. oktobra,

„Ako ne budu neke druge okolnosti koje bi nas navele na drugačiju odluku, otići ćemo bez odobrenja. Mi smo i ranije protestovali ispred Tužilaštva i nikada od njih nismo tražili dozvolu i saglasnost, samo smo obavještavali policiju“, rekao je Mitrović, potvrdivši da je upoznat o ovoj odluci MUP-a.

On je ranije danas rekao novinarima da je Organizacija uputila zahtjev kantonalnom MUP-u najmanje 72 sata prije određenog datuma za održavanje protesta, kako je zakonom i predviđeno.

„Na ovaj način želimo iskazati naše nezadovoljstvo jer je pozvan predsjednik Republike Srpske na saslušanje u vezi s referendumom. Smatram da je to ispolitizovana tema koja nema svrhe, da je samo ‘dolivanje ulja na vatru’ i da neće doprinijeti smirivanju političke situacije“, rekao je Mitrović.

Kantonalni MUP danas je odbio zahtjev Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, uz obrazloženje da je nepotpun i neblagovremen i poručio im da se moraju obratiti Tužilaštvu BiH za korištenje parkinga, jer je to njihov prostor.

Iako je Dodik jučer pozvao građane tog bh. entiteta da odustanu od organizovanog odlaska u Sarajevo i protesta pred zgradom Tužilaštva BiH, Mitrović je kazao da poštuju njegov savjet i preporuku, ali i da od njega nisu tražili savjet hoće li organizovati protestni skup koji su planirali 3. oktobra ispred zgrade Tužilaštva BiH u 11.00 sati.

Izvor: N1

Pročitajte

Stojanović opleo po direktoru RiTE Ugljevik: Nepotreban tender od skoro milion KM?

Čedomir Stojanović, prethodni direktor RiTE Ugljevik, oštro je iskritikovao rad sadašnjeg direktora Dike Cvjetinovića. Kritiku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *