ponedeljak , 2 oktobra 2023
Home / Republika Srpska / Dodik: “Očuvati regionalnu stabilnost”

Dodik: “Očuvati regionalnu stabilnost”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Beogradu da je na odvojenim sastancima sa predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem konstatovano da je regionalna stabilnost najvažnija za sve.

Dodik je rekao da su se Nikolić i on saglasili da su mir i stabilnost veoma važni, da su očuvani i da se pokazalo da su se prevarili oni spekulanti koji su govorili da će referendum u Republici Srpskoj i lokalni izbori ugroziti stabilnost i da će biti nasilja.

Nakon sastanka sa Nikolićem u zgradi predsjednika Srbije, Dodik je rekao novinarima da je razgovarano o međusobnim odnosima i da je Nikolić čestitao na izbornom rezultatu i mirno provedenim izborima i referendumu.

“Narod je pokazao visoku demokratsku svijest. Apsolutno nisu bili u pravu oni koji su predviđali razne događaje koji se nisu ostvarili”, rekao je Dodik.

On je naveo da se ranije danas na aerodromu sastao i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji, te da su konstatovali da je regionalna stabilnost od najvišeg značaja za sve.

Dodik je naveo da su se saglasili da aktivnosti u narednom periodu treba da budu usmjerene u pravcu jačanja regionalne stabilnosti.

“Evo danas sam imao priliku da još jednom potvrdimo naše dobre odnose i sa Vučićem i sa Nikolićem”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je na sastanku sa Vučićem bilo riječi o tome da su otklonjeni problemi oko izgradnje mosta u Bratuncu, što je u obostranom interesu.

“Mislimo da će se održati dinamika izgradnje tog objekta”, rekao je Dodik i najavio da su se dogovorili da će se u narednih desetak dana sastati i razgovarati o planovima za konkretne buduće projekte.

Izvor: Agencije

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *