petak , 23 februar 2024
Home / Rusija / Konašenkov: CIA i Pentagon stoje iza „curenja“ informacija o napadu na sirijsku vojsku

Konašenkov: CIA i Pentagon stoje iza „curenja“ informacija o napadu na sirijsku vojsku

Ministarstvo odbrane Rusije smatra da bi „curenja“ informacija u medijima o mogućim napadima američke vojske na sirijsku armiju mogle da budu uvod u stvarne akcije, izjavio je portparol Ministarstva general-major Igor Konašenkov.

„Jedan broj zapadnih medija objavio je ’curenja‘ informacija o razgovorima koji su održani u Beloj kući o mogućem raketnom i vazdušnom napadu na položaje sirijske vojske“, rekao je Konašenkov.

„Istorija je pokazala da su se takva ’curenja‘ informacija obično pokazala kao uvod u stvarne akcije“, dodao je on.

Konašenkov je rekao da bi bilo kakav raketni ili vazdušni napad na teritorije pod kontrolom sirijske vojske predstavljao jasnu pretnju ruskim vojnicima.

On je komentarisao da „ruski protivvazdušni sistemi S-300 i S-400, koji su razmešteni u Siriji, imaju domet koji bi mogao da iznenadi neke neidentifikovane mete u vazduhu. Operatori ruskih sistema protivvazdušne odbrane neće imati vremena da identifikuju poreklo vazdušnih udara, a odgovor će biti trenutan“.

„Bilo kakvu iluziju o ’nevidljivim‘ avionima neminovno će uništiti razočaravajuća stvarnost“.

On je takođe podsetio da i sirijska vojska raspolaže protivvazdušnim sistemima S-200 i „Buk“, kao i da su oni u poslednjih godinu dana obnovljeni.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

Uskoro hapšenja korumpiranih policajaca i političara uz asistenciju međunarodnih agencija

Uz obavještajnu asistenciju međunarodne zajednice uskoro bi moglo doći do hapšenja i procesuiranja korumpiranih političara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *