ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Republika Srpska / Suljagić: Duraković poražen jer nije bilo Prvog marta

Suljagić: Duraković poražen jer nije bilo Prvog marta

Član Građanskog saveza Emir Suljagić smatra da je za slab izborni rezultat i poraz Ćamila Durakovića u Srebrenici, u prvom redu ‘kriv“ neangažman Koalicije prvi mart

“Duraković može doći do 4.000 glasova najviše. Gdje su glasovi? Glasovi koji nedostaju za pobjedu: toliki broj glasova je Koalicija dovela prije četiri godine“, ispričao je Suljagić za N1 komentirajući nove, ažurirane rezultate izbora koje je Centralna izborna komisija objavila danas.

On je ranije za N1 pojasnio kako je došlo do ovakvog rezultata lokalnih izbora u Srebrenici. Prema njegovom mišljenju, za poraz Durakovića kriva je Stranka demokratske akcije njeno rukovodstvo.

„Za razliku od 2012. godine kampanju registracije birača 2016. je monopolizirala skupina ljudi vezana za jednu političku partiju, odnosno SDA i njeno rukovodstvo. Rezultat toga je izborni rezultat koji imamo. O tome sam govorio i pisao posljednjih mjeseci jako mnogo. Nudio sam svoje usluge i pomoć svakome kome sam mislio da trebaju kako bi spriječili ovaj rezultat i poraz u Srebrenici. Svaki put sam bio odbijen. Srce mi se cijepa zbog ovoga što se dogodilo. Na ljudskom niovu sam jako tužan“, kazao je tada Suljagić.

Podsjećamo, prema ažuriranim podacima CIK-a, pobjedu u trci za načelnika Srebrenice odnio je Mladen Grujičić.

Izvor: N1

Pročitajte

PRVA ŽRTVA ZAKONA O KLEVETI: Istraživačka novinarka iz Bijeljine PRVA U SRPSKOJ osumnjičena za KLEVETU

Istraživačka novinarka iz Bijeljine Zorica Kusmuk prva je u Republici Srpskoj zvanično osumnjičena za krivično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *