ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Region / Vučić: Poslaćemo pomoć Siriji, ne postoji politička priča

Vučić: Poslaćemo pomoć Siriji, ne postoji politička priča

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije odlučila da pošalje humanitarnu pomoć stanovništvu sirijskog grada Alepa i da u tome ne postoji „nikakva politička priča“.

„Ne šaljemo oružje, šaljemo ćebad. Ko god nam bude tražio da mu pošaljemo ćebad, poslaćemo. Ne razumem kakva se sad to velika politička priča pravi oko ćebadi i lekova, brašna i šećera. Tražite i poslaćemo vam. Poslaćemo bilo kome na svetu. Nikakav problem sa tim nemamo, da pomognemo gladnom narodu“, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Upitan da li je odluka o toj pomoći bila na Vladi, Vučić je odgovorio potvrdno: „Bilo je na Vladi odavno“.

Ministar odbrane Zoran Đorđević podneo je tri tromesečna izveštaja o radu svog ministarstva, ali na sednici skupštinskog Odbora za odbranu nije bilo reči o upućivanju humanitarne pomoći iz Srbije u sirijski Alepo ruskim avionima. U Ministarstvu odbrane su rekli da bi konačnu odluku o takvom potezu Srbije trebalo da donese Vlada.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Dragišić smatra da Srbija, u ovom slučaju, ne bi trebalo da se svrstava ni na čiju stranu.

„Mislim da bi bilo kakvo uključivanje Srbije na bilo kojoj strani, a pogotovo ruskoj, bilo protumačeno kao svrstavanje uz jednu ili drugu stranu, što bi bilo protivno našoj politici neutralnosti“, smatra Dragišić.

Izvor: N1

Pročitajte

Utvrdiće da li je Milović ugrožen, traže jaču borbu protiv kriminala

„Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *