četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Region / Francuski Mekafor otvorio fabriku u Kikindi

Francuski Mekafor otvorio fabriku u Kikindi

Francuska kompanija Mekafor otvorila je u Kikindi fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju u koju je uložila četiri miliona evra i gde će raditi 80 ljudi. Otvaranju fabrike su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro.

Vučić je rekao da Srbija ima sve bolje trgovinske odnose sa Francuskom i da su francuskim kompanijama, kao i drugim investitorima, u Srbiji omogućeni najbolji uslovi za poslovanje.

On je pozvao francuske investitore da i dalje ulažu u Srbiji koja postiže sve bolje ekonomske rezultate.

Po rečima premijera, stanje u državnom budžetu nikad nije bilo bolje, što stvara uslove da se sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koja je od danas u poseti Srbiji, razgovara o povećanju plata u javnom sektoru i penzija.

“Ti rezultati ne bi bili tako dobri da nije investitora koji ulažu u Srbiji, a oni ne bi dolazili da ovde nema dobrih i posvećenih radnika”, rekao je Vučić.

Dodao je da u ne vidi nikakav problem da Srbija dalje napreduje, uzuzev spoljnih izazova.

“Sve zavisi od nas, naše marljivosti, truda i energeije”, istakao je Vučić.

Igradnja fabrike kompanije Mekafor u Kikindi je počela u aprilu ove godine na placu od 48.000 kvadrata u Industrijkoj zoni, koji je francuska kompanija platila 30 miliona dinara.

Mekafor je među tri najveća evropska proizvođača metalnih delova za automobisku indstriju i u više fabrika u svetu zapošljava oko 120.000 radnika.

Izvor: N1

Pročitajte

Ivan Vrdoljak se vraća u politiku, Predsjedništvo HNS-a ga je upravo kandidiralo za predsjednika stranke

Ivan Vrdoljak, nakon kraćeg izbivanja, vraća se u politiku. Naime, Predsjedništvo HNS-a je u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *