petak , 23 februar 2024
Home / Republika Srpska / Govedarica: Nema promjena na nivou BiH

Govedarica: Nema promjena na nivou BiH

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica izjavio je danas u Banjoj Luci da ne vjeruje da će doći do promjena u vladajućoj koaliciji na nivou BiH.

„I ako dođe do turbulencija u Savjetu ministara BiH, SDS je relaksiran, mada u ovom trenutku ne vidim da do toga može da dođe“, tvrdi Govedarica.

Smatra da razlog za probleme u koaliciji na nivou BiH ne može biti jučerašnje neusvajanje zakona o povećanju akciza na naftu te vjeruje da će biti definisane anomalije koje su se pojavile u prijedlogu tog akta.

Govedarica je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao i da je neprihvatljivo da opoziciji nije omogućeno da diskutije o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, koji govori o haotičnom stanju u Srpskoj, koja je lani zabilježila 191 milion KM deficita.

Poslanici opozicije napustili su sinoć zasjedanje Parlamenta Republike Srpske jer im, naveo je, nije omogućeno da diskutuju o revizorskom izvještaju za korisnike budžeta.

Odbacio je tvrdnje poslanika vladajućih stranaka da su parlamentarci stranaka Saveza za promjene bojkotovali rad da ne bi prisustvovali raspravi o mehanizmu koordinacije.

„SDS nema razloga da bježi ni od jedne teme“, kazao je Govedarica.

Dodao je i da, ako se dogodilo da je Narodna skupština Srpske zasjedala i bez kvoruma, onda to govori o „jednoj vrsti nasilja“, prenosi Fena.

Izvor: BN

Pročitajte

Glana tužiteljka Olga Pantić javno priznala da OJT Bijeljina nije postiglo zadovoljavajuće rezultate

Olga Pantić, Glavna tužiteljka OJT Bijeljina danas je održala pres za medije u kojem je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *