sreda , 21 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Mektić obezbijedio podršku SAD

Mektić obezbijedio podršku SAD

Rukovodstvo Tužilaštva SAD upoznato je sa gorućim problemima i opstrukcijama zbog kojih BiH ne može da pristupi energičnijoj i efikasnijoj borbi protiv korupcije, poručio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić, nakon sastanka sa glavnom tužiteljkom SAD Loretom Lenč.

Mektić koji boravi u višednevnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama rekao je za BN televiziju da je dobio obećanje da će SAD pružiti svu pravnu pomoć Bosni i Hercegovini da bi uspjela u borbi protiv kriminala i korupcije, te da u BiH stiže tim eksperata koji će pomoći u rješavanju ovog problema.

“Od glavne tužiteljke sam dobio obećanje da će nam pružiti stručnu i svaku vrstu druge pomoći da bi otpočeli sa borbom protiv korupcije”, istakao je Mektić u telefonskom razgovoru za BN televiziju i dodao:

“Ja se nadam da će vrlo brzo, tačnije za nekoliko dana, doći jedan broj eksperata u BiH koji će i tužiocima i policijskim agencijama pomoći u borbi protiv korupcije.”

Mektić je istakao da je upoznao tužiteljku Lenč sa situacijom u BiH kada je riječ o korupciji i da je korupcija prisutna u svim sferama društva, kao i da postoji sprega političkih elita i korupcije.

“Potrebna nam je stručna pomoć da se upustimo u borbu sa tim problemom”, istakao je Mektić.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH istakao je da će narednih dana, poslije San Dijega, boraviti u Vašingtonu gdje će obaviti niz sastanaka i razgovara o temi borbe protiv terorizma i korupcije.

“Nadam se da će poslije ovog sastanaka doći do značajne stručne pomoći agencijama i pravosudnim institucijama u BiH, prije svega u borbi protiv korupcije kao ključnog problema koji nikako da počne sa rješavanjem”, naveo je Mektić.

Izvor: BN

Pročitajte

Stojanović opleo po direktoru RiTE Ugljevik: Nepotreban tender od skoro milion KM?

Čedomir Stojanović, prethodni direktor RiTE Ugljevik, oštro je iskritikovao rad sadašnjeg direktora Dike Cvjetinovića. Kritiku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *