ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Region / Otmičarima devojčice ukupno 26 godina zatvora

Otmičarima devojčice ukupno 26 godina zatvora

Francuskim otmičarima Maše Prenković pred Specijalnim sudom izrečena je prvostepena presuda kojom se proglašavaju krivim. Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu devet godina, a njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina. U to vreme računa im se vreme provedeno u pritvoru.

Njima je izrečena i kazna proterivanja iz Srbije od 10 godina u koje se ne računa vreme provedeno u zatvoru. Izricanju presude prisustvovali su i roditelji devojčice.

Sebastijan Branšu nije do sada iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Tuzilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv troje francuskih državljana, zbog krivičnog dela otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela kao organizatora kriminalne grupe.

Smatra se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

Izvor: N1

Pročitajte

Utvrdiće da li je Milović ugrožen, traže jaču borbu protiv kriminala

„Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *