utorak , 27 februar 2024
Home / Region / Šakom o sto: Šešelj prijeti u Skupštini

Šakom o sto: Šešelj prijeti u Skupštini

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da će ta poslanička grupa pokrenuti inicijativu da svi predstavnici SRS napuste skupštinske odbore, delegacije i grupe prijateljstva jer nisu poštovani osnovni parlamentarni principi pri konstituisanju tih tijela.

On je u Skupštini na početku sjednice rekao da nije bilo konsultacija među šefovima poslaničkih grupa i zamjerio što nije „apotekarskom vagom“ mjerena proporcija zastupljenost parlamentarnih stranaka.

„Mi smatramo da još nije kasno da se te stvari isprave“, rekao je Šešelj i dodao da treba da se održe novi sastanici kolegijuma skupštine sa šefovima poslaničkih grupa i da se to pitanje razmotri.

„Mi ne želimo da napustimo odbore i delegacije, mi želimo da ostanemo. Naš predstavnik će ostati potpredsjednik Skupštine, ali ako se ništa neće promijeniti SRS mora da vodi računa o svom partijskom dignitetu i da jednostavno kaže da neće da trpi isključenja iz tih kombinacija rukovodećih organa skupštine, pogotovo što je na nekim konstitutivnim sjednicama na brutalan način sprovođena samovolja najveće političke partije“, rekao je Šešelj.

Predsjednica Skupštine Maja Gojković rekla mu je da se iskreno nada da neće napustiti delegacije i odbore i da se sigurno može doći do rješenja, uz malo volje.

Ona je tražila i konkretno pitanje i tačne navode šta je problem i da li je u pitanju možda grupa prijateljstava sa Rusijom koju su radikali željeli da vodi Vojislav Šešelj.

Izvor: Alo

Pročitajte

Utvrdiće da li je Milović ugrožen, traže jaču borbu protiv kriminala

„Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *