sreda , 21 februar 2024
Home / Region / Vučić: Bez „bog zna kakvih“ pritisaka zbog pomoći Siriji

Vučić: Bez „bog zna kakvih“ pritisaka zbog pomoći Siriji

Slanjem humanitarne pomoći Siriji Srbija je uradila ono što smatra da je u njenom interesu – da uvek pokaže solidarnost i humano lice rekao je premijer Aleksandar Vučić i dodao da u Siriju nisu poslati ni tenkovi ni puške.

„I nemoj da mi predavanja drže oni koji samo sa druge strane drže uperene cevi prema nekome u bilo kojoj zemlji u svetu, jer mi cevima ne upravljamo, mi upravljamo onim što možemo, a to je da pošaljemo dobru humanitarnu pomoć“, rekao je Vučić novinarima u Kikindi.

On je zapitao šta je suštinski loše u tome što se nekom pošalju šećer, brašno i lekovi.

Vučić je rekao da se nije suočio „sa bogzna kakvim pritiscima“ zbog pomoći koja je iz humanitarnog centra u Nišu ruskim avionima otišla za Siriju. Kaže da pritisci, da ih je i bilo, ne bi ništa promenili jer je Srbija suverena i nezavisna zemlja.

„Možda će to da bude još tri dana, možda tri godine. Možda još 300 godina, što bih ja voleo. To nikad ne znate, ali moj posao je da vodim Vladu Srbije, a Vlada je ta koja utvrđuje unutrašnju i spoljnu politiku. A to nije posao ni SAD, ni Rusije, niti bilo koga drugog“, poručio je premijer.

Izvor: N1

Pročitajte

Aleksa Ukropina pao na doping testu, ništa od Olimpijskih igara

Ljevoruki igrač testiran 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *