utorak , 27 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Hrvatski premijer Plenković od sutra u posjeti BiH

Hrvatski premijer Plenković od sutra u posjeti BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarat će sutra u Sarajevu sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem koji dolazi u službenu, dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Doček na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo predviđen je u 8.30 sati, nakon čega će na plato ispred zgrade institucija BiH predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić hrvatskom premijeru prirediti svečani doček.

Predviđen je susret delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. U delegaciji BiH, uz predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, bit će i njegovi zamjenici, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Protokolom posjete predviđen je susret sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i susret sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH.

Tokom boravka u Sarajevu Plenković će imati susrete i sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem, vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem, kao i članovima HKD „Napredak“.

U popodnevnim satima Plenković posjetit će Kiseljak gdje će se susresti sa načelnikom Općine Kiseljak Mladenom Mišurićem Ramljakom. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske posjetit će i Mostar gdje će se u večernjim satima susresti sa mostarsko-duvanjskim biskupom Ratkom Perićem i gvardijanom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru Ikom Skokom.

U subotu, drugog dana posjete Plenković će posjetiti Sveučilište u Mostaru gdje će razgovarati sa rektoricom Ljerkom Ostojić i članovima Rektorata. Tokom dana razgovarat će sa predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora, te će posjetiti Dom za siromašne studente Franjevačkog samostana i obići gradilište Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Izvor: N1

Pročitajte

Novi zemljotres u BiH: “Kratko, ali jako“

Bosnu i Hercegovinu je nešto prije 13 sati pogodio zemljotres. Za sada nema informacija o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *