sreda , 21 februar 2024
Home / Republika Srpska / Dodik zaprijetio svima koji nisu uz SNSD – Ovako više neće moći poručio Govedarica

Dodik zaprijetio svima koji nisu uz SNSD – Ovako više neće moći poručio Govedarica

Na stranačkom skupu SNSD-a u Banjaluci 30. oktobra Milorad Dodik najavio je da će biti napravljena “Crna knjiga” svih onih koji su ikada na bilo koji način naštetili SNSD-u.

Dodik je rekao i da vlasti Republike Srpske ni na koji način neće pomagati niti saradjivati sa opštinama u kojima na prethodnim lokalnim izborima nije pobijedio SNSD ili njegovi koalicioni partneri. Ovakve najave predsjednika Republike Srpske su skandalozne i oličenje su apsolutnog nedemokratskog režima koji vlada u Republici Srpskoj, jednoglasna je opozicija. Ovakve izjave mogu da zabrinu u Srpskoj svakoga ko ne razmišlja na isti način kao Dodik, kažu lideri Saveza za promjene.

SNSD će napraviti “Crnu knjigu” u kojoj će biti imena svih onih koji su bilo kada na bilo koji način naštetili SNSD-u, najavio je na posljednjem stranačkom skupu predsjednik ove stranke i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. U toj knjizi posebno će biti podvučena imena onih ljudi koji su nekada bili u SNSD-u, a priklonili su se drugim političkim opcijama, rekao je Dodik.

Dodik je na istom skupu u Banskom dvoru u Banjaluci 30. oktobra rekao da ne dolazi u obzir bilo kakva saradnja sa strankama opozicije i njihovim članovima, osim u slučaju da su potrebni SNSD-u za formiranje većine.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica Dodikove izjave naziva apsolutno skandaloznim i dokazima da u Srpskoj vlada autokratski nenarodni režim. Dodikove najave moraju biti ozbiljno shvaćene, jer je riječ o vrlo ozbiljnim stvarima koje je izrekao neko ko se predstavlja kao predsjednik Republike Srpske, kaže Govedarica.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, podsjeća i da ga je Dodik nakon skandaloznih izjava u Banskom dvoru zvao na sastanak i da se pokazalo opravdanim to što se nije odazvao.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik na istom stranačkom skupu u Banjaluci najavio je da Vlada Srpske neće komunicirati niti na bilo koji način pomagati opštine u kojima nije pobijedio SNSD ili njegovi koalicioni partneri. Za Vladu Srpske će postojati, prema Dodikovoj najavi, samo opštine u kojima vladaju SNSD, DNS ili Socijalistička partija.

Sramotno je to što predsjednik Republike najavljuje da ni on ni Vlada Srpske neće sarađivati sa opštinama u kojima narod nije glasao za SNSD i njegove partnere i da te opštine praktično za Vladu Srpske više ne postoje, reaguje Savez za promjene.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica potvrdio je za BN da će u ponedjeljak biti organizovan sastanak lidera Saveza za promjene povodom najnovijih izjava Milorada Dodika. Na tom sastanku, najavljuje Govedarica, biće odlučeno šta dalje.

Izvor: BN

Pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević u posjeti PU Bijeljine i OJT Bijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas Policijsku upravu Bijeljina sa direktorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *