ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Bosna i Hercegovina / “Tužilaštvo BiH se plaši da otvori krupni politički kriminal”

“Tužilaštvo BiH se plaši da otvori krupni politički kriminal”

U Kantonalnom tužilaštvu završen je sastanak ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića i glavnog kantonalnog tužioca Dalide Burzić.

“Cilj razgovora je da osnažimo odnose između bezbjednosnih struktura i agencija, jer moramo jačati odnose na raznim nivoima vlasti u BiH. Ne postoji prepreka da policijske agencije sa nivoa BiH sarađuju sa kantonalnim tužilaštvima ako je to u interesu pravde, ako će to dovesti do odgovornosti raznih lica, grupa”, rekao je nakon sastanka ministar Mektić.

Kantonalnom tužilaštvu odao je priznanje za rasvjetljavanje brojnih krivičnih dijela, prije svega koruptivnog karaktera.

“To mora biti prepoznato i moramo im dati podstreka da u narednom periodu imamo takav trend dobrih rezultata”, istakao je Mektić.

Govoreći o radu Tužilaštva BiH, on je naveo da se ono “godinama vrti u nekom glibu”.

“I nakon kadrovskih problema i smjena, mislim da se više bave politikantskim problemima, da više razmišljaju o tome šta će i kako će politika, bave se krivičnim djelima koja su neznatne društvene opasnosti. Za sada ne postoji ni opredjeljenje, a ja ne znam ni dovoljno znanja ni kapaciteta, da se uhvate u koštac sa najozbiljnijim oblicima kriminala”, ocijenio je Mektić.

Na sastanku sa tužiocem Burzić razgovarano je i o tome da je potrebno naći način da se Tužilaštvo BiH stavi u bolju funkciju.

Ovom sastanaku prisustvovala su i tri tužioca koja su radila i rade na predmetu “Pravda” u okviru kojeg je do sada uhapšeno 19 osoba.

Izvor: BN

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *