sreda , 21 februar 2024
Home / Republika Srpska / Klinički centar pred zatvaranjem

Klinički centar pred zatvaranjem

Kliničkom centru u Banjaluci prijeti zatvaranje zbog nedostatka osnovnih sredstava za rad, tvrdi Sindikat najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Sindikati upozoravaju, najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj prijeti zatvaranje.

Pretjerivanje ili stvarnost, ali iz Sindikata Kliničkog centra upozoravaju da zaposleni u ovoj ustanovi više ne mogu da rade normalno, jer nemaju najosnovnija sredstva za rad. Traže da Vlada hitno pronađe odgovarajuće rješenje.

Situacija je neizdrživa, a Fond očigledno ne može da ispoštuje obaveze prema Kliničkom centru, tvrde u ovom Sindikatu.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja nisu odgovorili na tvrdnje Sindikata Kliničkog centra. Na telefonske pozive nije bio dostupan ni direktor Kliničkog centra.

U Savezu sindikata podržavaju stavove Sindikata Kliničkog centra. Tvrde da je stanje očajno u svim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

U Sindikatu Kliničkog centra zahtjevaju od Vlade Republike Srpske da riješi problem koji ima Klinički centar, kako ne bi bilo ugroženo liječenje pacijenata.

Izvor: BN

Pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević u posjeti PU Bijeljine i OJT Bijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas Policijsku upravu Bijeljina sa direktorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *