sreda , 21 februar 2024
Home / Republika Srpska / Govedarica kod Vučića u Beogradu

Govedarica kod Vučića u Beogradu

Predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Srpske demokratske stranke Vukotom Govedaricom.

Govedarica je Vučiću prenio svoje viđenje stanja u Republici Srpskoj.

On je istakao da je “srpski narod teško stradao da bi stvorio Republiku Srpsku“, te da su razlozi nastanka Republike Srpske identični razlozima opstanka Republike Srpske. Govedarica je takođe naglasio da je Republici Srpskoj danas potrebna jedna moderna nacionalna politika koja definiše odgovornost prema sopstvenom narodu u kojoj moraju biti poraženi prljavi interesi bilo kojih političkih partija.

Jedna od osnovnih odlika takve politike treba da bude ekonomski napredak kako bi se poboljšao standard građana i zaustavio odliv stanovništva, istakao je Govedarica.

Vučić i Govedarica su se saglasili da je protekli vijek za srpski narod bio vijek stradanja, a da pred nama mora biti vijek izgradnje i prosperiteta, te da zbog interesa srpskog naroda ali i svih ostalih, dijalog i traženja rješenja nemaju alternativu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik SDS Vukota Govedarica složili su se da je potrebno ubrzati realizaciju regionalnih projekata koji će infrastrukturno povezati region, ali i povećati njegov privredni potencijal i privući investitore.

Predsjednik Srpske demokratske stranke izrazio je veliku zahvalnost predsjedniku Vučiću za podršku Srbije i njega lično Republici Srpskoj i izrazio svoja uvjerenja da će Republika Srpska kao i do sada imati punu podršku Srbije na putu ka očuvanju sopstvenog integriteta i svega onoga što je stvarano u proteklih skoro tri decenije.

Izvor: BN

Pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević u posjeti PU Bijeljine i OJT Bijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas Policijsku upravu Bijeljina sa direktorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *