ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Rusija / NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

Predsednik Rusije Vladimir Putin još uvek nije odlučio da li će se kandidovati za predsednika na izborima u Rusiji 2018. godine, a potencijalnim kandidatima u decembru ističe rok za predstavljanje programa

– Ne. Niti sam doneo odluku protiv koga ću se boriti, niti sam doneo odluku da li ću se uopšte kandidovati – rekao je Putin, prenosi TASS.

On je, odgovarajući na pitanja na međunarodnom energetskom forumu „Ruska nedelja energije“ rekao da postoje problemi u odnosu sa administracijom predsednika SAD Donalda Trampa, ali se nada da će zajednički interes u borbi protiv terorizma doneti poboljšanje odnosa Vašingtona i Moskve.

– Verujem da osoba kao što je Tramp nikada neće biti talac nečijih interesa – rekao je Putin, dodavši da Moskva ima puno prijatelja u SAD koji istinski žele poboljšanje odnosa sa Rusijom.

Predsednik Rusije smatra da nema pravo da procenjuje politiku SAD prema Severnoj Koreji, ali isto tako misli da bi trebalo smiriti strasti i prestati sa ratobornom retorikom.

– Kakva god da je, nije moja stvar da razmatram politiku predsednika SAD, ali javno mogu da ponovim, i već sam o ovome pričao, da sve strane moraju da smire svoju ratobornu retoriku i moraju se pronaći načini za direktan dijalog između SAD i Severne Koreje, između Severa i zemalja regiona – kazao je ruski predsednik.

Putin je takođe rekao da se neće mešati u kurdski referendum o nezavisnosti, održan 25. septembra, i da će koristiti obazrivu retoriku kako ne bi rasplamsao situaciju u regionu.
Dodao je da nije ni u čijem interesu da se zaustavi transport nafte prema iračkom Kurdistanu.

Izvor: Informer

Pročitajte

Otkriveno gdje je tijelo Navaljnog, na njemu pronađeni tragovi modrica

Novaja gazeta Evropa (Novaya Gazeta Europe) saznaje da se tijelo ruskog opozicionara i najglasnijeg kritičara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *