sreda , 10 avgusta 2022
Home / Region / ŠTETOČINA! Premijer lažne države Kosovo opet provocira – HARADINAJ DELI PASOŠE ALBANCIMA U PREŠEVU!

ŠTETOČINA! Premijer lažne države Kosovo opet provocira – HARADINAJ DELI PASOŠE ALBANCIMA U PREŠEVU!

Premijer lažne države Kosovo, još neosuđeni ratni zločinac Ramuš Haradinaj, opet provocira. On je Albancima sa juga Srbije obećao da će uskoro moći da dobiju državljanstvo i pasoše takozvane države Kosovo

Haradinaj je u Prištini primio grupu predstavnika Albanaca iz Bujanovca i Preševa i obećao im da će ovo pitanje biti regulisano u najkraćem mogućem roku!

Da stvar bude još gora, među navodnim predstavnicima Albanaca sa juga Srbije bio je i Šefket Musliju, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), koji je u Srbiji optužen za ratne zločine, a nalazi se i na američkoj crnoj listi zbog terorističkih aktivnosti.

Sagovornici Informera kažu da Haradinajeva obećanja nemaju nikakvu težinu i da im je cilj da se pokuša da se isprovocira Beograd. Tako predsednik Odbora za KiM Milovan Drecun ističe da su Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe isključivo državljani Srbije.

– Uzimanje državljanstva nepostojeće države i putnih isprava koje ne važe i nepriznate su bilo bi potpuno nerazumno. Zato smatram da je ovo samo Haradinajev pokušaj guranja prsta u oko Srbiji i, pre svega, Srpskoj listi, ali i traljav i nespretan pokušaj da se nametne kao lider Albanaca u regionu – naglašava Drecun, dodajući da Haradinaj nema kapacitet da deluje pozitivno već da može samo da destabilizuje region.
Analitičar Dušan Janjić takođe smatra da je Haradinajeva izjava “pucanj u prazno”.
– Uzimanje državljanstva države koju Srbija ne priznaje moglo bi da napravi problem samo Albancima koji bi uzeli to državljanstvo. U tom slučaju, Srbija bi mogla da im oduzme svoje državljanstvo – zaključuje Janjić.

Pročitajte

Ivan Vrdoljak se vraća u politiku, Predsjedništvo HNS-a ga je upravo kandidiralo za predsjednika stranke

Ivan Vrdoljak, nakon kraćeg izbivanja, vraća se u politiku. Naime, Predsjedništvo HNS-a je u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *