petak , 23 februar 2024
Home / Republika Srpska / PDP: Čubrilovića demantuje snimak

PDP: Čubrilovića demantuje snimak

Snimak iz Narodne skupštine Republike Srpske tokom sporne sjednice parlamenta, u kojoj šef policije potvrđuje da su policajci u zgradu pozvani po nalogu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, nedvosmisleno dokazuje da je predsjednik parlamenta prekjuče slagao i institucije i građane, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

Medijima je dostavljen video-snimak iz Narodne skupštine RS kojim se, kako navode, demantuje izjava Nedeljka Čubrilovića da nije poslao policiju “na narodne poslanike”, na spornoj sjednici parlamenta 13. septembra 2017.

“Čubrilović je u prekjučerašnjoj izjavi medijima sa sebe skinuo odgovornost za dešavanja u Narodnoj skupštini, ali se ovim snimkom sve demantuje“, navode iz PDP-a.

Partija demokratskog progresa smatra da je ovo u svakoj demokratskoj zemlji dovoljan razlog da predsjednik parlamenta podnese ostavku – i to odmah.

Čubrilović je 3. oktobra saopštio da nije izdao naredbu za ulazak policije u Parlament Srpske 13. septembra.

U odgovoru Čubrilovića na pitanja šefova klubova poslanika SDS-SRS RS, PDP-a i NDP-a navodi se da se posebne mjere osiguranja, njihov obim i način, vrše u skladu sa zakonom, sigurnosnom procjenom i pravilima službe.

Pročitajte

Glana tužiteljka Olga Pantić javno priznala da OJT Bijeljina nije postiglo zadovoljavajuće rezultate

Olga Pantić, Glavna tužiteljka OJT Bijeljina danas je održala pres za medije u kojem je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *