utorak , 5 decembra 2023
Home / Republika Srpska / Dodik za danas sazvao sastanak zbog presude Naseru Oriću

Dodik za danas sazvao sastanak zbog presude Naseru Oriću

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sazvao je za danas sastanak kako bi bile dogovorene mjere Republike Srpske nakon presude kojom je Sud BiH oslobodio Nasera Orića od optužbi za ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti 1992. godine.

Sastanak će biti održan u Palati u Banjaluci, sa početkom u 11.00 sati, najavljeno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Sud BiH oslobodio je prvostepeno komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na srebreničkom području 1992. godine.

Ranije je objavljeno da je na Dodikovom spisku pozvanih ukupno 30 osoba.

Predsjednik RS je na razgovore pozvao predsjednika Narodne skupštine RS-a Nedeljka Čubrilovića, premijerku Željku Cvijanović, ministre policije i boračkih pitanja, predsjednike političkih partija u Narodnoj skupštini RS-a, te predstavnike tog bh. entiteta u institucijama BiH.

Poziv na sastanak upućen je boračkim i udruženjima ratnih vojnih invalida, bivših logoraša, Udruženju žena žrtva rata u RS-u te Centru Vlade RS-a za istraživanje rata, ali i mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu.

Izvor: N1

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *