ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Republika Srpska / Kako se odreći 810.000 KM?!

Kako se odreći 810.000 KM?!

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da postoji sprega ljudi u institucijama Republike Srpske sa kriminalizovanim SNSD-ovim tajkunima, o čemu najbolje govori podatak koji se juče pojavio u medijima u kome se kaže da su JP „Šume RS“ oprostile dug firmi „Farmland“ u vlasništvu kontroverznog biznismena Dragana Vasiljevića u iznosu od 810 hiljada KM.

“Risto Marić, u funkciji generalnog direktora „Šuma RS“ propustio je da pošalje na zakazano ročište tužioca koji je trebao da zastupa ovo javno preduzeće svih građana Republike Srpske u predmetu protiv Vasiljevićevog „Farmlanda“ koji je „Šumama RS“, po tužbi iz 2014.godine, ostao dužan više od 800 hiljada KM.

Pošto niko u ime tužioca, „Šuma RS“, nije došao na ročište zakazano za 26. oktobar 2016. godine, Okružni privredni sud u Banja Luci je odbacio ranije podnesenu tužbu. Ovim činom propuštena je prilika da „Šume RS“ sudski namire svoj dug od firme „Farmland““, ističe Stanić.

Stanić je rekao da direktor „Šuma RS“ Risto Marić duguje objašnjenje svojim radnicima, ali i cjelokupnoj javnosti Republike Srpske zbog čega je propustio da pošalje tužioca na zakazano ročište i da li mu je interes SNSD-ovih tajkuna preči od interesa firme koju vodi i od sudbina radnika čije porodice egzistencijalno zavise od uspješnog poslovanja „Šuma RS“?

Kako navodi Stanić, ovo potraživanje je samo jedno od nenaplaćenih potraživanja „Šuma RS“ koja su dosegla iznos od 50 miliona, što otvara pitanje u čiju korist radi Risto Marić, da li u korist preduzeća koje vodi ili u korist interesa pojedinaca bliskih SNSD-u?

Izvor: BN

Pročitajte

PRVA ŽRTVA ZAKONA O KLEVETI: Istraživačka novinarka iz Bijeljine PRVA U SRPSKOJ osumnjičena za KLEVETU

Istraživačka novinarka iz Bijeljine Zorica Kusmuk prva je u Republici Srpskoj zvanično osumnjičena za krivično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *