nedelja , 27 novembra 2022
Home / Republika Srpska / ISTRAZIVANJE U SEMBERIJI

ISTRAZIVANJE U SEMBERIJI

Nacionalni Institut za borbu protiv narkomanije je u saradnji sa portalom Ozna, skenirao stanje podrške političkim partijama na području Semberije. Uzorak je 1400 ispitanika , od čega je 750 ispitanika na području sela Semberije a 650 na području grada Bijeljine, kojima je postavljeno 10 pažljivo odabranih pitanja, a koji pokriva sve moguće vrste populacije u našoj Semberiji. Da se izbori održavaju sutra na izbore bi izašlo 61,3% grđana Semberije, a političke partije bi ostvarile sledeće rezultate na listi za poslanike u NS RS : SDS 29,3 % ,
SNSD 19,8 % ,
PDP 15,6 % ,
DNS 10,9 % ,
SP 8,7 % ,
NDP 6,8 % ,
US 3,6 % .
Ovih dana su istraživanja radile i neke partije i neke nezavisne institucija, a koje ste mogli vidjeti u medijima. Ono što možete da primjetite u istraživanjima koja ste vidjeli u medijima i u ovom koje ja prezentujem, da narod u Semberiji ima znatno različito viđenje budućnosti u odnosu na kompletnu RS, obzirom da na njihovo razmišljanje umnogome utiče i aktivnost partija na lokalnom nivou. 
Naravno, Akademika ovo uopšte na tangira puno jer i sa ovom podrškom njemu je zagarantovan mandat poslanika u NS RS-e, ako izboksuje dvije stvari. Prvo je da ostane predsjednik SNSD-a u Bijeljini a drugo je da bude nosilac liste u IJ-ci 6 za NS RS-e. Već se osjeća ta groznica u SNSD-u Bijeljine, a doječurašnji saborci u borbi za tron SNSD-a i u pljuvanju konkurencije, su već ovu drugu aktivnost okrenuli jedni prema deugima. Na konkurenciju su privremeno zaboravili.

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *