ponedeljak , 25 septembra 2023
Home / Republika Srpska / EKSLUZIVNO: KONKURSI U GRADSKOJ UPRAVI NAMJEŠTENI

EKSLUZIVNO: KONKURSI U GRADSKOJ UPRAVI NAMJEŠTENI

Sve poznato i prije raspisivanja konkursa  

Konkursi za više pozicija u Gradskoj upravi  Bijeljina raspisani su samo da bi se ispoštovala zakonska forma, jer je već sve unaprijed poznato, saznaje eksluzivno portal Ozna.info.

Gradska uprava Bjeljina raspisala je konkurs za ukupno  21 radno mjesto u više odjeljenja, među kojima i u Kabinet gradonačelnika.

Intervjui sa kandidatima završeni su ove sedmice. Kandidati sa kojima smo razgovarali potvrdili su nam da članovi nadležne komisije nisu unaprijed pročitali ni njihove biografije, pa je bilo pitanja, između ostalog, šta ste po zanimanju…

To je totalno neprofesionalno i nestručno, ali i članovi nadležne komisije znali su da pitanja i odgovori kandidata uopšte nisu  bitni, jer je spisak imena osoba koje će biti zaposlene kod gradonačelnika Mićića.

Kandidati koji su došli na intervjue za posao,  u nadi da dolaze na ozbiljan razgovor, naravno nisu znali da dolaze u gradsku kuću  i da gube vrijeme. Ali zato smo mi tu, jer Ozna.info sve dozna.

O ovim našim informacijama, juče ujutro obavijestili smo gradonačelnika Mićića, ali nije nije nam ništa odgovorio. Međutim, kada smo sinoć objavili tekst o namještenom konkursu i da ćemo sve istražiti /ali i dalje istraživati/, Mićić nas je danas kontaktirao, vidno nervozan zbog našeg teksta.

Potvrdio je naše navode da će na konkursu za „navodno“ upražnjenja radna mjesta biti primljeni oni koji već rade na tim pozicijama. Nema šta,  gradonačelnik se drži svoje nekadašnje predizborne parole „Što obeća, to ispuni“, tako da će ljudima osigurati obećana radna mjesta.

Šta je sa onima bez članske karte ili nepodobni po nekom drugom osnovu, to gradonačelniku očigledno nije bitno, odosno ne zanima ga da među prijavljenim kandidatima za neke pozicije ima mnogo stručnijih i obrazovanijih /o tome ćemo pisati kada dođe vrijeme i kada se konkurs završi/. 

Ipak, moramo da se zahvalimo gospodinu i gradonačelniku Mićiću na iskrenosti,  jer je potvrdio tačnost prve vijesti „Ozne“  od početka rada i registracije portala „Ozna.info“, a u vezi namještenog konkursa.

To nam je dodatna satisfakcija da u narednom periodu budemo nepristrasni i profesionalni.

Međutim, nakon samog starta rada portala „Ozna.info“, doživjeli smo prvo razočarenje u postupke gradonačelnika, koji se često poziva na legalnost i  zakonitost, a Bijeljinu oslikava kao grad budućosti.

Saradnja „Ozne“ sa gradonačelnikom i Gradskom uporavom će biti profesionalna u svakom smislu, a to znači da ćemo svaku bitnu informaciju iz Gradske kuće objaviti, svidjela se ona nekome ili ne.

Ukoliko se nakon objavljivanja imena primljenih kandidata svi naši navodi potvrde, o svemu ćemo da obavijestimo nadležne institucije.

U tom slučaju, u ime portala „Ozna.info“ podnijećemo krivičnu prijavu   Okružnom tužilaštvu Bijeljina sa ciljem utvrđivanja zakonitosti tokom procedure prijema u Gradsku upravu /ko gdje radi sada i da li su upravo ti ljudi primljeni u stalni radni odnos/.

Podsjećamo da je prije nekoliko godina, zbog određenih nezakonitosti i nepravilnosti, poništen konkurs za brojna radna mjesta u Gradsku upravu, što bi se vrlo lako moglo desiti i u ovom slučaju.

Komentar o aktuelnim konkursima, i da li ima informacije da su radna mjesta već dogovorena, nismo uspjeli dobiti od Aleksadra Đurđevića, predsjednika Skupštine Grada. Očekujemo njegov odgovor na naša pitanja,  među kojima je i šta će SNDS, kao Mićićev najbliži koalicioni  partner, preduzeti ako rezultati konkursa budu upravo onakvi kakvi su već na stolu kod  Mićića.

Usput da obavijestimo javnost da nam je Mićić rekao da se nikoga ne plaši. I mi ovim putem želimo da poručimo gradonačelniku da se mi nemamo razloga plašiti bilo koga ili bilo čega, uz poruku “Ozna” sve dozna.  

Zorica Kusmuk

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *