sreda , 21 februar 2024
Home / Republika Srpska / Ćorić: Ukoliko nije sve u skladu sa zakonom,tražićemo poništavanje konkursa

Ćorić: Ukoliko nije sve u skladu sa zakonom,tražićemo poništavanje konkursa

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina izjavio je za portal Ozna.info da ova stranka očekuje da se aktuelni konkurs za prijem radnika u Gradsku upravu Bijeljina provede uz strogo poštovanje zakonskih propisa.

“Ukoliko navodi vašeg portala budu tačni, tražićemo poništavanje istog i da se raspiše novi. To konkretno znači da ćemo, u tom slučaju, pozvati odgovorne da se konkurs poništi i provede u skladu sa zakonom”, izjavio je Ćorić.„Konkursi nisu u nadležnosti SNSD-a, jer stranka ne provodi konkurse zapošljavanja nego Gradska uprava Bijeljine“, naglasio je Ćorić, naglašavajući da SNSD „ne podržava bilo kakva namještanja konkursa za podobne i unaprijed odabrane“.

Portal Ozna.info objavio je da su konkursi za više pozicija u Gradskoj upravi  raspisani da bi se ispoštovala zakonska forma, jer je već sve unaprijed poznato i da se već zna ko će biti primljen u stalni radni na ukupno 21 radno mjesto u više odjeljenja.

Intervjui sa kandidatima završeni su ove sedmice. Kandidati sa kojima smo razgovarali u više navrata potvrdili su nam da članovi nadležne komisije nisu unaprijed pročitali ni njihove biografije, pa je bilo pitanja, između ostalog, šta ste po zanimanju i neke nebitne teme za posao.

Danas smo imali priliku da pogledamo jednu od odbijenica osobe koja je konkurisala na dvije pozicije. Paradoks je da u odbijenici nadležni griješe čak i u imenu i prezimenu te osobe, te joj je u odbijenici navedeno, čak, njoj nepoznato ime i prezime!?.

Stav Aleksadra Đurđevića, predsjednika Skupštine Grada Bijeljina, je da ne želi da se petlja u nešto s čim nema veze.

„Skupština u skladu sa zakonom i statutom nema apsolutno nikakvu nadležnost po pitanju zapošljavanja, tako da ne želim da se petljam u nešto s čim nemam nikakve veze“, rekao je Đurđević za portal Ozna.info.

Sa Markom Mihajlovićem, zamjenikom gradonačelnika Bijeljine, nismo uspjeli da stupimo u kontakt, jer se nije javljao na telefon.

Brojni ljudi danas su kontaktirali naš portal sa raznoraznim informacijama, između ostalog, da se unaprijed zna dosta imena onih kojih će biti primljeni, između ostalog, da će na jedno od radnih mjesta biti primljena kćerka advokata /identitet  poznat redakciji/.

Kako smo već ranije objavili, o svim našim informacijama, prije nekoliko dana obavijestili smo gradonačelnika Miću Mićića, ali prvobitno nam nije ništa odgovorio.

Kada smo objavili tekst o namještenom konkursu i da ćemo sve istražiti /ali i dalje istraživati/, Mićić nas je telefonski kontaktirao, vidno nervozan zbog našeg teksta.

Potvrdio je naše navode da će na konkursu za „navodno“ upražnjenja radna mjesta biti primljeni oni koji već rade na tim pozicijama.

Šta će biti u narednom periodu, ostaje da se vidi. Mi očekujemo spisak imena primljenih, pa da, kako smo obećali, nastavimo da istražujemo ovu temu.

Ukoliko se nakon objavljivanja imena primljenih kandidata svi naši navodi potvrde, o svemu ćemo da obavijestimo nadležne institucije, među kojima i OT Bijeljina.

Podsjećamo da je prije nekoliko godina, zbog određenih nezakonitosti i nepravilnosti, poništen konkurs za brojna radna mjesta u Gradsku upravu, što bi se vrlo lako moglo desiti i u ovom slučaju.            

Zorica Kusmuk     

Pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević u posjeti PU Bijeljine i OJT Bijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas Policijsku upravu Bijeljina sa direktorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *