četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Republika Srpska / U bijeljinskoj bolnici diktatura – radnici u strahu od otkaza

U bijeljinskoj bolnici diktatura – radnici u strahu od otkaza

U bijeljinskoj bolnici otkazi za 20-tak zaposlenih


U bijeljinskoj Bolnici “Sveti Vračevi” nekolicina radnika su pod pritiskom da sami potpišu otkaze ugovora o radu, saznaje eksluzivno portal Ozna.info.


Nekoliko zaposlenih iz bijeljinske bolnice, među kojima ima i ljekara specijalista, kažu za portal Ozna.info da je u bolnici na sceni diktatura dr. Zlatka Maksimovića, koji je preuzeo dužnost v.d. direktora polovinom jula od dr. Milice Lovrić.


U vezi otkaza koje Maksimović želi da potpiše za oko 20-tak zaposlenih, u pitanju su zdravstveni radnici kojima je ugovore o radu na neodređeno vrijeme potpisala Lovrićeva pred njen odlazak sa funkcije direktora bolnice.

Dr. Maksimović održao je u proteklom periodu nekoliko sastanaka sa zaposlenim kojima želi da da otkaz, uz, kako kažu akteri sastanka, bahato i drsko ponašanje.

Pokušao im je, čak, manipulacijom podmetnuti papir koji su trebali da potpišu samo kao učesnici sastanka. Međutim, iako su pojedini papir potpisali, neki su prvo detaljno pročitali šta treba da potpišu i odbili papir parafirati.

Odbili su da se potpišu jer, kako kažu naši sagovornici,  na papiru je napisano “nešto u kontekstu da su oni saglasni sa prestankom radnog odnosa”.

 Uz bahatost i šikaniranje, kako saznajemo, dr Zlatko je neke izbacio sa sastanka jer nisu potpisali pomenuti papir. 

Ovim  zaposlenim je, u proteklih mjesec, stalno naređivano da ne dolaze na posao, što je ljudima bilo jako čudno, jer  znaju da im slijedi otkaz ako ih nema na poslu.

Rečeno im je, “idite kući, bićete pozvani”, ali im niko nije želio dati papir kojim bi pokrili te dane, kao,npr., slobodne dane. Svi su odbili takve naredbe i dolazili redovno na posao.

Kako Ozna.info saznaje prvi otkazi su na kućnim adresama, u sve će biti uključeni bijeljinski advokati kako bi zaposleni i oni koji još nisu dobili najavljeni otkaz, potražili pravnu zaštitu.

Pošto je vikend, više informacija objavićemo početkom naredne sedmice kada dobijemo odgovore od nadležnih.

Sigurno je da će ovo klupko tek da se odmota, a Ozna.info će pratiti sva dešavanja u ovoj zdravstvenoj ustanovi sa milionskim dugovima.

Upravo iz tog razloga, dugo unazad ljekari i zdravstveni radnici često ne mogu ovjeriti ni zdravstvene knjižice.

Veliki problem imaju i oni koji imaju uslove za penziju, a dr Zlatko za njih nije odobrio uplate neuplaćenih doprinosa prema Fondu PIO RS zbog čega ne mogu ostvariti pravo na penziju.

Uskoro o ovoj temi više, sa eksluzivnim informacijama, jer Ozna sve dozna!

Komentare o dešavanjima u bolnici,  nadamo se da ćemo dobiti početkom sledeće sedmice, od dr. Maksimovića i  predsjednika Strukovnog sindikata doktora medicine RS dr. Miodraga Femić. Od dr. Maksimovića pismenim putem, jer smatramo da je u pitanju osoba sa kojom je korespondencija najpametnija pismenim putem, odnosno da bude autorizovana /zbog opreza portala Ozna.info/.

Tekst je ekluzivan i smatrali smo hitnim da se objavi zbog javnosti,  i zato nismo bili u prilici ovog vikenda doći do izjave dr Maksimovića, jer sa njim želimo isključivo pismenu komunikaciju da imamo kao dokaz njegovu izjavu.   

Zorica Kusmuk

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *