utorak , 27 februar 2024
Home / Republika Srpska / Vlada RS o zapošljavanju u ovoj godini

Vlada RS o zapošljavanju u ovoj godini

SREDSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE 3.292 LICA

Vlada Republike Srpske izmijenila je odluku o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu, za čiju bi realizaciju trebalo da bude obezbijeđeno 16.901.413 KM za zapošljavanje 3.292 lica.

Vlada RS za ove namjene obezbijedila dodatnih 5.973.000 KM. Akcionim planom koji je usvojen 16. juna prvobitno je bilo planirano 10.928.000 KM za zapošljavanje 2.209 lica.

Mira Vasić, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS, istakla je da su sa ciljem realizacije Akcionog plana Ministarstvo rada i Zavod za zapošljavanje su raspisali javni poziv poslodavcima i nezaposlenim licima da podnose aplikacije za zapošljavanje, odnosno samozapošljavanje.

Nakon zatvaranja poziva, kaže ona, konstatovano je da je velika zainteresovanost poslodavaca za korištenje sredstava iz projekta „Zajedno do posla“, odnosno projekta zapošljavanja djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i nezaposlenih demobilisanih boraca, kao i za projekat podrške zapošljavanju pripravnika.

„Imajući u vidu da je Vlada obezbijedila 5.973.000 KM, odlučeno je da se ova sredstva preusmjere izmjenom odluke, tako da bi za ukupnu realizaciju akcionog plana u 2020. godini bilo obezbijeđeno 16.901.413 KM“, dodala je Vasićeva.

Pročitajte

State Department: Odlazak Dodika kod Putina pokazuje kako je on izoliran od euroatlantske zajednice

U odgovoru se kaže kako Sjedinjene Države stoje uz narod BiH, i podržavaju sigurnu i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *