petak , 23 februar 2024
Home / Republika Srpska / Iznos afere raspodjele novca za poljoprivredu bez javnog poziva sa 350 hiljada KM popeo se na 619.700 KM

Iznos afere raspodjele novca za poljoprivredu bez javnog poziva sa 350 hiljada KM popeo se na 619.700 KM

Portal Ozna. info već je objavio da je bez javnog poziva na ime poljoprivredne afirmacije iz budžeta Grada Bijeljine isplaćeno 350 hijada KM, a danas smo došli u posjed još dva dokumenta da je na ime podsticaja poljoprivredne proizvodnje isplaćeno 269.700 KM i to bez javnog poziva.

Kako je vidljivo iz dokumentacije u posjedu portala Ozna.info,  raspodjela sredstava u iznosu od 269.700 KM izvršena je sa budžetske pozicije : 415200-6 (515108) „Podsticaj poljoprivredne proizvodnje“. 

Spisak onih koji su dobili ukupno 269.700 KM bez javnog poziva

Jedan od ljudi koji su dobili sredstva na ime podsticaja u poljoprivredi je i Teodor Perić, brat Dragana Perića iz Odjeljenja za poljoprivredu. Već smo objavili da je sredstva na ime poljoprivredne afirmacije dobio i Drago Perić, otac istog čovjeka – Dragana Perića. To znači da je u jednu kuću u Ostojićevo otišlo ukupno 30 hiljada KM.

Čudno i indikativno je da nijedna druga porodica iz ovog semberskog sela nije zaslužila ni jednu konvertibilnu marku po osnovu podsticaja u poljoprivredi i za poljoprivrednu afirmaciju!? Slučajno ili ne!?

Ozna.info saznaje da će raspodjela sredstava na ime poljoprivredne afirmacije, kao i podjela sredstava isplaćenih na ime podsticaja u poljoprivredi, da se nađu u jednom od izvještaja koji će biti razmatrani na sjednici skupštine Grada Bijeljine do kraja godine.

Isplaćeni iznosi bez javnog poziva kreću se od 550 KM do 15.000 KM

Podjela sredstava izvršena je na prijedlog bivšeg načelnika Mladen Savića, a zna se ko odobrava ispatu sredstava iz budžeta Grada Bijeljine.

Zorica Kusmuk

Pročitajte

Glana tužiteljka Olga Pantić javno priznala da OJT Bijeljina nije postiglo zadovoljavajuće rezultate

Olga Pantić, Glavna tužiteljka OJT Bijeljina danas je održala pres za medije u kojem je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *