sreda , 21 februar 2024
Home / Republika Srpska / Milorade, smiješ li smijeniti Osmicu zbog druga Bakira

Milorade, smiješ li smijeniti Osmicu zbog druga Bakira

„Uhapsite ga zbog počinjenih više krivičnih djela. Imate u vašim rukama SIPU, Tužilaštvo, Inspektorat prosvjete Republike Srpske“, navodi Kovač i predlaže Dodiku i opis počinjenog sjela Osmana Mehmedagića da je prilikom konkursa za direktora OBA-e 2016. godine  priložio lažnu diplomu.

Ratni general politcije Republike Srpske Tomislav Kovač ponovo se oglasio Miloradu Dodiku, sugerišući mu šta će da uradi u slučaju Osmana Mehmedagića, čije imenovanje se rješava ove sedmice.

Kovač tvrdi da je Dodik u dilemi koju odluku da donese u vezi imenovanja dirketora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, pa mu, kako kaže, želi pomoći u tome.

„Uhapsite ga zbog počinjenih više krivičnih djela. Imate u vašim rukama SIPU, Tužilaštvo, Inspektorat prosvjete Republike Srpske“, navodi Kovač i predlaže Dodiku i opis počinjenog sjela Osmana Mehmedagića da je prilikom konkursa za direktora OBA-e 2016. godine  priložio lažnu diplomu.

Kovač dalje objašnjava da za to postoji i dokazi da je Mehmedagić konkurišući za reizbor na isto mjesto dostavio diplomu drugog fakulteta čime je potvrdio odluke organa Republike Srpske koji su mu poništili nezakonito stečenu diplomu…

Takođe, Kovač predlaže za svjedoke opisanog krivičnog djela  Aljošu Čamparu, Senada Avdića, Dževada Galijaćeevica, Milorada Dodika, inspektora za obrazovanje Republike Srpske…

I pored svega navedenog, Kovač poručuje Dodiku da on to ne može učiniti, ali „kada je Republika Srpska sve možeš obnašati, predsjednika Republike Srpske, vlade, skupštine, pokreta…“

Pita Dodika, šta ga sprečava da to uradi i odgovara da on zna da to nije visoki predstavnik, javno mjenje, Bošnjaci, nego koalicioni dogovor sa Bakirom Izetbegovićem.

Kovač podsjeća Dodika i da je ovih dana „uzdrmao“ javnost u Srbiji a dodatno isprepadao i Srbe u Republici Srpskoj da „Bakir sprema rat  protiv  Republike Srpske“.

Prema navodima Kovača, najveća opasnost za mir u BiH je OBA pod rukovodstvom Osmice i podsjeća Dodika da je sve u njegovim i Tegeltijinim rukama i najmanje je da ga  smijene i time olakšaju rad pravosudnim organima.

„Nadam se da ćeš stisnuti petlju, ovo je do tebe i ne treba ti Skupstina, niti Srbija. Niko te zbog Osmice neće smijeniti samo ga ti možeš  spasiti“, naglašava Kovač i dodaje da je sve pripremljeno školski, poništena diploma i medijski obrađeno.

„Bošnjaci traže krivičnu odgovornost, znači nema ugrožavanja naconalnih interesa“, konstatuje Kovač u otvorenom obraćanju Dodiku koga pita i ovo:

– Ili si i ovu halabuku napravio da ponovo Osmicu izaberete za direktora OBA-e i to čujem u paketu sa Ristom Zarićem?

„Iskoristi momenat, vidiš da među Bošnjacima ima školovanih i vaspitanih ljudi koji ne vole PAPKE kako smo ih mi Sarajlije zvali. Dobro bi bilo i civilizacijski da na jednom slučaju kažemo NE degradaciji. Mi Srbi prije rata u Sarajevu bili smo cijenjeni u struci, politici, privredi… Nismo bili ni đikani ni papci…“, zaključuje Kovač obraćanje Dodiku.

(IZVOR BN)

Pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević u posjeti PU Bijeljine i OJT Bijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan posjetio je danas Policijsku upravu Bijeljina sa direktorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *