ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Republika Srpska / “Crna Gora će se truditi da obezbijedi otvorenost i sigurnost za turiste, posebno za one iz Srbije”

“Crna Gora će se truditi da obezbijedi otvorenost i sigurnost za turiste, posebno za one iz Srbije”

Foto: flickr

“Borovinić Bojović prenijela je pozdrave Vlade Crne Gore Brnabić i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i izraze zahvalnosti za dosadašnju pomoć u procesu vakcinacije stanovništva Crne Gore. Borovinić Bojović je istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti. Ona je apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa”

Delegacija Vlade Crne Gore, predvođena ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović, a u čijem su sastavu i generalni sekretar Vlade Božo Milonjić i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović poručila je da su pripreme za ljetnju turističku sezonu uveliko u toku i da će se Crna Gora truditi da obezbijedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, delegacija se danas susrela sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna posjeta Srbiji, saopšteno je iz Vlade Cne Gore.

U saopštenju se navodi da se na sastanku razgovaralo o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije koronavirusa i bilateralnim odnosima.

“Borovinić Bojović prenijela je pozdrave Vlade Crne Gore Brnabić i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i izraze zahvalnosti za dosadašnju pomoć u procesu vakcinacije stanovništva Crne Gore. Borovinić Bojović je istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti. Ona je apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa”, piše u saopštenju Vlade.

Navodi se da je Brnabić poručila da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susjedima u borbi protiv koronavirusa.

“Vlada Republike Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize”, rekla je Brnabić.

Ona je govoreći o bilateralnim odnosima, istakla da je i temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira.

Preuzeto sa: “www.vijesti.me”

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *