ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Republika Srpska / STOJANOVIĆ U TREBINJU : “ČAST JE BITI NA ČELU GIGANTA KOJI JE JEDAN OD STUBOVA ENERGETSKE STABILNOSTI”

STOJANOVIĆ U TREBINJU : “ČAST JE BITI NA ČELU GIGANTA KOJI JE JEDAN OD STUBOVA ENERGETSKE STABILNOSTI”

“Elektroprivreda Republike Srpske je temelj energetske stabilnosti Republike Srpske. Zbog toga je posebna čast biti na čelu giganta poput RitE Ugljevik koji je jedan od stubova tog sistema i koji proizvodi trećinu električne energije u Srpskoj”, rekao je Čedomir Stojanović, direktor RiTE Ugljevik, povodom proslave 30 godina Elektroprivrede Republike Srpske.

Stojanović, koji je u Trebinju sa upravom RiTE Ugljevik prisustvovao proslavi 30 godina postojanja i rada Elektroprivrede, naglasio je da je ERS respektabilan sistem koji je punu snagu pokazao pri najvećim izazovima.

“Elektroprivreda Republike Srpske i Rudnik i Termoelektrana Ugljevik kao njeno zavisno preduzeće, obezbijedili su stabilnost i nesmetano snabdijevanje električnom energijom pri najvećim izazovima, ne samo kod nas, nego i na globalnom nivou. Pandemija korona virusa i kriza uzrokovana sukobom u Ukrajini samo su dodatno pokazali snagu i sposobnost Elektroprivrede Republike Srpske”, rekao je Stojanović.

On je podsjetio da je RiTE Ugljevik u prvoj polovini godine ostvario dobit od 9,7 mil KM i premašio planove proizvodnje električne energije i uglja.

“U prvoj polovini ove godine plan proizvodnje električne energije ostvaren je sa 114%. Dobre rezultate postigla i Radna jedinica Rudnik, gdje je proizvedeno 1.040.288 tona, čime je plan premašen za 18 procenata”, podsjetio je Stojanović.

Pročitajte

Agrarni fond: Potpisan Okvirni sporazum za ruralni razvoj Semberije

Direktor Agrarnog fonda grada Bijeljine Zlatan Lazarević i predstavnici izvođača radova “Bijeljina put” d.o.o., ” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *