petak , 23 februar 2024
Home / Hronika / KAKAV ZAOKRET: “On je preminuo u 9:30, dođite sutra po papire”; Oglasio se muškarac greškom poglašen mrtvim

KAKAV ZAOKRET: “On je preminuo u 9:30, dođite sutra po papire”; Oglasio se muškarac greškom poglašen mrtvim

Srđan Stojilković (54) iz lebanskog sela Togačevce, koji je 13. januara ove godine proglašen mrtvim u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, živ je – što je i lično potvrdio portalu Nova.rs.

„Kući sam, legam, ne mogu da odim, al’ sam živ. Čuo sam da su pričali da sam mrtav, al’ nisam“, kratko je kazao ovaj Togačevčanin koji se u porodičnom domu oporavlja od zdravstvenih tegoba zbog kojih je i završio u bolnici.

Stojilković je 6. januara pao na ulici i udario glavom u beton uslijed čega je zadobio teške tjelesne povrede, pa je najprije zbrinut u bolnici u Leskovcu, a zatim je prebačen u niški Univerzitetski klinički centar gdje je došlo do zabune. Šta se zapravo desilo i kako je ipak utvrđeno da je posredi greška, svedoči Srđanova rođena sestra Nevenka Mladenović.

„Svakog popodneva smo odlazili u nišku bolnicu, mnogo smo brinuli za Srđana. Jedno popodne kad smo došli, nisu nam dozvolili da uđemo kod njega, sestre su nam kazale da nema potrebe da ga obilazimo jer on ne komunicira, da je u komi, te da se samo čeka trenutak njegove smrti. Još su nam kazale da pozovemo sutradan oko 11 sati kad se daju informacije o bolesnicima“, opisuje Nevenka golgotu koju je prošla Srđanova porodica.

Kako dalje navodi, čitavu noć nije spavala, jedva je čekala da svane da vidi šta joj je s bratom.

„Mnogo smo brinuli, kćerka me je neprestano pitala: Mama, jesi zvala da vidiš šta je s ujkom? U 11 sati, kako mi je rečeno, pozvala sam nišku bolnicu. Javila se sestra sa šaltera, ja pitam da li mogu da dobijem informaciju o stanju Srđana Stojilkovića iz Togačevca kod Leskovca. Ona mi je kazala da sačekam da odnese telefon doktoru. Ponovila sam pitanje i čula kako je uzdahnuo, a zatim mi je kazao: On je preminuo u 9:30. Dođite sutra u 10 sati po papire, dva sata mora da stoji na odjeljenju, a poslije će biti prebačen u kapelu u Leskovac“, priča sestra navodnog mrtvaca.

Nevenka, očajna zbog strašne vijesti, počinje s pripremama za Srđanovu sahranu.

Opširnije na portalu Nova.rs.

(N1 Info.ba)

Pročitajte

Tužilaštvo TK o detaljima ubistva kod Tuzle: Selma je imala povrede vrata i ubodnu ranu na grudima, Mađar još u kritičnom stanju

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona intenzivno radi na istrazi krivičnog djela ubistva koje se dogodilo jučer u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *