petak , 23 februar 2024
Home / Region / OVO NIJE OČEKIVALA: “Platila sam šefici 200 eura i nosila skupe poklone da bi me primili za stalno, a sad ostajem bez posla”

OVO NIJE OČEKIVALA: “Platila sam šefici 200 eura i nosila skupe poklone da bi me primili za stalno, a sad ostajem bez posla”

Čak 73 radnika vojne fabrike „Krušik“ u Valjevu ostalo je bez posla jer su, navodno, tehnološki višak, a među njima je i samohrana majka Snežana Savić (54) koja se trenutno nalazi na bolovanju i kojoj je koleginica javila da je dobila otkaz. U razgovoru za Nova.rs Snežana ističe da je još uvijek u šoku jer sama izdržava dijete i nepokretnu majku. Priznaje da nije očekivala da će ostati bez posla, posebno što je šefici pogona dala 200 eura kako bi ga osigurala.

Dojučerašnji radnici valjevskog „Krušika“ njih 73, ostalo je „preko noći“ bez sigurnog posla.

Iako su, donekle, očekivali da će se „nešto dogoditi“ jer su prethodnih mjeseci radno vrijeme provodili sjedeći i igrajući karte u pogonu koji ne radi i koji je zatvoren, osim kada naiđe inspekcija, ni u najluđim snovima nisu mogli da pretpostave da će biti proglašeni tehnološkim viškovima jer posla u ovom pogonu zaista nema, ali u drugima i te kako ima.

Međutim, samohrana majka Snežana Savić iz Valjeva (54) koja je u ovoj fabrici radila punih sedam godina, kaže u razgovoru za Nova.rs da je sve taktički osmišljeno i da su zbog toga ona i njene kolege prebačeni u pogone koji ni ne rade.

Ipak, mislila je da je makar ona „sigurna“, a posebno što je šefici dala 200 eura koje joj je ova tražila da bi osigurala svoje radno mjesto.

„Ove vladaju mito i korupcija. Šta je uradila moja šefica u barutnom? Uzela mi je pare obećavajući da će da me prijavi za stalno. I bila sam prijavljena, ali su to učinili drugi, a ne ona. Uzela je pare i rekla mi: Ti nikada nećeš dobiti otkaz. Ona je mene faktički šikanirala, sigurno je dala prijedlog za mene da me otpuste. Vjerovatno joj se nisam svidjela, uplašila se da ću iznijeti to što je uradila. Dala sam joj 200 eura direktno u ruke. A koliko sam joj skupih poklona dala… I na kraju ostadoh bez posla“, kaže Snežana za portal Nova.rs.

Zbog toga je, smatra, „bačena“ u naselje Lukavac, u kom se nalazi pogon za proizvodnju lovačkog metka, a koji sve ovo vrijeme ne radi.

„Ne plašim se ničega. Ničega. Zato sam htjela sve da kažem. Rekla sam za mito generalnom direktoru. Žena koja uzima mito trebalo je da ide u penziju odavno. Ona ima 40 godina radnog staža i šest godina beneficije, njoj je skoro 66 godina. Uzimala je od radnika pare, a kod direktorke su već počele da pristižu poruke o tome, javljali su se drugi radnici jer nije ona tražila samo meni pare. I drugi su se žalili da ima traži mito“.

Što se tiče pogona za proizvodnju lovačkog metka, Snežana tvrdi da za ovih šest mjeseci koliko je na toj poziciji, još uvijek nijedan metak nije proizveden. Štaviše, još uvijek nije pokrenuta nijedna mašina za rad.

Sve ovo vrijeme su, kaže, presjedili na stolovima (stolica, kao ni grijanja, nema), igrajući karte.

Opširnije na portalu Nova.rs.

(N1 Info.ba)

Pročitajte

Među uhapšenima državljanin BiH: Po INTERPOL-ovoj potjernici uhapšene tri međunarodno tražene osobe

Tri međunarodno tražene osobe, za kojima su potjernice raspisale Austrija, Njemačka i Srbija, uhapšene su, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *