sreda , 21 februar 2024
Home / Magazin / (FOTO) Neobičan spor komšija kod Nikšića: “On pali, ja gasim”

(FOTO) Neobičan spor komšija kod Nikšića: “On pali, ja gasim”

Nikšićanin Veselin Živković iz naselja Oštrovci tvrdi da komšija Momčilo Bulajić već pet godina pali livadu koja se nalazi između njihovih imanja, da godinama trpi manju ili veću štetu, slučaj prijavljuje policiji i vatrogascima, ali da tužilaštvo ne reaguje.

“Riječ je o livadi čovjeka koji se za vrijeme kolonizacije odselio za Vojvodinu i tamo je preminuo, tako da je ta livada ničija i svačija. Komšija zapali rastinje, vatra pređe na naše imanje i često se zapali i naša drvena ograda, a prije nekoliko godina zapalio se i kokošinjac. Sve to posebno teško pada ocu koji ima 83 godine i koji je srčani bolesnik”, kazao je Živković.

Tvrdi da je više puta slučaj prijavljivao policiji koja je svaki put došla i uradila uviđaj, privela komšiju koji bi nakon date izjave, navodno rekao da će to ponovo uraditi jer je “to njegov hobi i jer ga zakon štiti”.

“Prošle godine kad sam izlazio iz stanice, a njega u tom trenutku privodili, on mi kaže: ‘vidimo se ovdje ponovo sljedeće godine’. Kažem inspektorima jesu li ga čuli jer to znači da će ponovo zapaliti, a oni mi odgovore da oni tu ne mogu ništa, da rade svoj posao, ali da tužilac kaže da tu nema elemenata krivičnog djela. Čak su mi i advokati rekli da mu zakon ne može ništa osim ako požar ne zahvati garažu, kuću ili kamion, ili ako otac strada. Znači, ja treba da čekam takvo nešto da se desi, pa da onda tužilac reaguje”, kazao je Živković za Vijesti.

Od prošlog ljeta, prema njegovim tvrdnjama, do danas komšija je pet puta palio rastinje, posljednji put 31. januara, kada ga je i fotografisao kako to radi.

“Prošle godine su došla dva vatrogasna vozila i sve ugasili. Čim su otišli on je sa druge strane livade opet zapalio. I tako, on pali, ja gasim, gase i vatrogasci, svake godine dajem po 70-100 eura za drvenu ogradu, porodica i ja strahujemo od njega, jer nam je i prijetio”, tvrdi Živković.

Bulajić je priznao da je tačno da pali rastinje na pomenutoj livadi, ali da to radi zbog zmija koje se navodno pojave i koje su čak jednom ušle i u kuću njegovog brata.

“Svi mi pokosimo svoja dvorišta, a kako je ova livada maltene ničija, rastinje bude veliko i onda zapalim da se ne bi zmije pojavljivale. Nije to požar, nego vatra tinja i kada dođe do moje ili komšijske ograde nije je problem ugasiti. Samo su jednom vatrogasci intervenisali, a tačno je da me komšija stalno prijavljuje. Iskreno, ne znam zbog čega to radi jer nema tu štete. Možda mu ta livada zbog nečega treba, pa zato to radi”, kazao je Bulajić Vijestima.

Iz policije su odgovorili da je Živković, do 15. januara, tri puta podnosio prijavu u vezi požara na njegovom imanju u naselju Oštrovci.

“U sva tri navrata, 5. avgusta, 9. septembra i 17. decembra 2023. godine, policija je po nalogu državnog tužioca vršila uviđaje u prisustvu vještaka za požare eksplozije i havarije. U odnosu na sva tri događaja, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću se izjasnio da se ne stiču elementi bilo kojeg krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već da se radi o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari, za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi”, stoji u odgovoru crnogorske policije.

Navode i da je 15. januara Živković podnio još jednu prijavu, navodeći da je Bulajić u u blizini svoje porodične kuće izazvao požar i tom prilikom mu uputio riječi prijeteće sadržine.

“Na lice mjesta su izašli službenici policije, prikupili obavještenja i o svemu obavijestili državnog tužioca koji se izjasnio da se u navedenom događaju ne stiču elementi krivičnog dijela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, piše u odgovoru.

(N1 Info.ba)

Pročitajte

Đukanović uhapšen u Nikšiću

Zoran Đukanović, zvani Žuti, uhapšen je večeras u Nikšiću po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saznaje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *