sreda , 21 februar 2024
Home / Politika / (FOTO) Novi incidenti u albanskom parlamentu, gađali premijera Ramu
CORRECTS SECOND SENTENCE TO ''PROBED BY THE COUNTRY’S PROSECUTORS FOR POSSIBLE CORRUPTION'' - Flamur Noka, lawmaker of the Democratic Party points a smoke flare into the face of a bodyguard during a parliament meeting in Tirana, Albania, Thursday, Dec. 21, 2023. Albania’s parliament has voted to lift the legal immunity of former Prime Minister Sali Berisha, who leads the opposition Democratic Party and is being probed by the country’s prosecutors for possible corruption. (AP Photo/Armando Babani)

(FOTO) Novi incidenti u albanskom parlamentu, gađali premijera Ramu

Incidenti u albanskom parlamentu su se nastavili, a današnja sjednica je trajala samo 20 minuta. Mediji javljaju da su opozicioni poslanici bacali predmete na premijera Edija Ramu, dok su istovremeno ispred zgrade trajali protesti.

Prema pisanju albanskih medija, u nemogućnosti da kontrolišu ko je isključen sa sjednice, a ko ne, policija je blokirala sve poslanike opozicije i spriječila ih da uđu u Skupštinu.

Albaninan post javlja da su opoziiconi poslanici bacali predmete na premijera Edija Ramu.

Dok su poslanici pokušavali da uđu na sjednicu, stotine građana okupilo se ispred zgrade parlamenta, gdje je došlo do sukoba sa policijom.

Mediji navode da je policija spremila cisterne za vodu, koje su raspoređene u slučaju da dođe do većih sukoba i potrebe da se odgovori takozvanim vodenim topovima.

Protesti opozicije povezani su i sa bivšim albanskim premijerom Saljijem Berišom, koji je u kućnom pritvoru zbog optužbi za korupciju. Dio učesnika večerašnjeg protesta u Tirani, okupio se i ispred njegove kuće.

(N1 Info.ba)

Pročitajte

Aleksa Ukropina pao na doping testu, ništa od Olimpijskih igara

Ljevoruki igrač testiran 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *