sreda , 21 februar 2024
Home / Region / Predavanje ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”

Predavanje ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”

Polaznicima 13. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik” je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Srbiji Njegova Ekselencija Edvard Ferguson održao je predavanje po pozivu na temu „Britansko – srpski odnosi i pogledi Ujedinjenog Kraljevstva na bezbednosne rizike i pretnje u svetu i regionu Balkana”.

Ambasador je, u skladu sa programom usavršavanja Visokih studija bezbednosti i odbrane, a u okviru nastavnog područja „Strateško okruženje“, težište na predavanju imao na geopolitičkom položaju Ujedinjenog Kraljevstva, viđenju aktuelnih pitanja međunarodne bezbednosti i stanju bilateralnih odnosa sa R. Srbijom.

U diskusiji sa polaznicima ambasador Ferguson je istakao da je njegova lična želja da vidi prosperitetnu i uspešnu Srbiju koja napreduje na svim poljima.

Moderator i na ovom predavanju, kome je prisustvovao načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mićo Suvajac, bio je načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane pukovnik Vangel Milkovski.

(Univerzitet odbrane)

Pročitajte

UDAR na džep: 10 fakulteta povećalo školarinu – za sada

Deset fakulteta od 29, za koje Univerzitet u Beogradu ima u ovom trenutku podatke, povećalo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *