petak , 23 februar 2024
Home / Politika / Vučić: Kažu problem što smo toleratni prema Dodiku

Vučić: Kažu problem što smo toleratni prema Dodiku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sve što neko iz inostranstva govori i radi, a navodno je u vezi sa izborima i stanjem demokratije, u stvari za cilj ima slabljenje pozicije Srbije u pregovorima o Kosovu.

On je na televiziji Happy istakao da je danas ključno pitanje šta u vezi sa Kosovom može da se uradi u ovim geopolitičkim okolnostima.

“Dinar je jedina legalna valuta na Kosovu, sve druge su ilegalne i Kosovo ne može da dobije dozvolu za euro jer ne postoji ni jedan papir za to. Crna Gora ga ima, a Kosovo nema i to nije legalno”, rekao je Vučić.

On je ocijenio da zapadne zemlje tvrde da je Kosovo nezavisna država i da može šta hoće, ali da ih on onda pita zašto se vode pregovori sa Beogradom.

“Došao sam u posjed šta su dvije spoljne službe spremila za svoja ministarstva spoljnih poslova gdje se kaže da je Srbija problem jer ne priznaje Kosovo, tolerantna je prema Dodiku i ona je poligon sa kojeg ruski mediji mogu da se obrate”, naveo je Vučić i dodao da se u nastavku kaže da moraju da se bore protiv toga, ne bi li urušili povjerenje naroda u Aleksandra Vučića i vlast i da obave svoj interes.

Ipak je ponovio da treba saslušati preporuke ODIHR-a i raditi na popravljanju demokratije.

Vučić je rekao da se protiv njega vodi kampanja u listovima kao što je Guardian, koji je nazvao “kriminalnim listom i dnom”.

Vučić je na tabli nacrtao mapu kako izgledaju napadi na njega.

(N1 Info.ba)

Pročitajte

Ministarstvo energetike: Odobrena eksploatacija uglja kod Prijedora – ovo je cijena

Ministarstvo energetike: Odobrena eksploatacija uglja kod Prijedora – ovo je cijena Ministarstvo energetike i rudarstva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *